Dagens detalj nr 2

Säg mig vad vi INTE sparat på hemma hos oss. Gamla väckarklockor, mobiltelefoner och radioapparater? Jonej, som östnylänningen brukar säga. Allt det där har vi och här är en äldre variant av en väckarklocka. Visst är mycket gammalt fint? Finare än en del av det man gör i dag. Eller mer gediget kanske. En klocka skulle hålla tjugofem år, likaså en tv, en radio eller ett kylskåp. Skor gick inte heller sönder på ett halvår.
I dag är det slit och släng som gäller, vi ska konsumera mera mera. Ticktack – ur led är tiden.

3 reaktioner på ”Dagens detalj nr 2

  1. Breitling har sagt något i stil med att ett bra mekaniskt urverk håller tiden ca 99.99% rätt, altså de går otroligt korrekt. Dessutom är ett manuellt urverk charmigt och ett litet konstverk. Sådana kan hålla i stort sett för evigt ed lite service ca vart femte år. Kostar gör de sannerligen!

    Mycket av det som fanns förr höll betydligt bättre. Det var kanske även en annan syn på saker då? slit och släng är det tyvärr lite för mycket av, det är jag en specialist på. Tyvärr.

  2. Hejsan! Ja gamla klockor är verkligen ett vackert hantverk med alla visare och detaljer. Har några stycken här hemma. Det mesta som gjordes förr är vackrare och mer hållbart än det som tillverkas idag. Själv köper jag mest begagnat när det gäller möbler och prylar. Men även nytt ibland. De gamla sakerna har mer charm än alla masstillverkade saker enligt min mening :-))

    Ha en toppendag!! Kraaam Paula

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.