Inte helt sant som Hbl skriver

I lördags hade Hufvudstadsbladet en artikel om förlaget Schildts & Söderströms höstfest. Angående höstens utgivning noterar Hbl att Kaj Korkea-aho har skrivit den första finlandssvenska romanen med en homosexuell man som en av huvudpersonerna.

Det här stämmer ju inte. Jag skrev redan 2008 Uppdrag Utrotning där homosexuelle Lucas Ericson är en av huvudpersonerna. Ericson är med också i Skuggor av svek som kommer ut om en dryg vecka.

Vi som ger ut böcker på egna förlag tas inte riktigt i beaktande på samma sätt som de som är utgivna av de etablerade, stora förlagen. Men då jag har skrivit tre romaner, som säljer både i Sverige och i Finland, tycker jag att jag mycket väl kan räknas som författare.
Mina två första böcker har också recenserats i Hbl, men artikelskribenten har antagligen inte läst dem.

Tro nu inte att jag vill kalla nån på Hbl Fat Bastard ändå 🙂 Det var egentligen det här som inlägget från början skulle handla om. Ett gott chardonnay-vin som vi drack då vi var ute och åt med mina svärföräldrar i går.
Skojigt namn OCH ett gott vin!

11 reaktioner på ”Inte helt sant som Hbl skriver

 1. Då tar jag på mig att kalla dom Fat Bastard..för jag tycker det hör till att man kollar upp fakta innan man skriver att det är den FÖRSTA när det då faktiskt inte är det. Annars förlorar dom, i mina öron, trovärdigheten.Kramen..

  1. Tack! Ditt stöd värmer faktiskt, för som journalist tänker jag likadant. Man måste kolla fakta.
   Det är bara det att jag tror dom inte RÄKNAR oss som ger ut på eget förlag som riktiga författare… 😦

   1. Oavsett vad dom tycker så existerar faktiskt boken..det kan dom knappast förneka…tror Babbi får ta tag i det här och läxa upp gubbarna 😉

   2. Haha…ja kanske det haha…så du tog inte illa upp att jag blandade mig i? jag har en tendens att reagera på orättvisor och jag gör det utan att tänka speciellt långt…det är inte alltid så bra ..kanske..

   3. Nej, jag tar inte illa upp då nån försvarar mig och det är ju vad du gör. Har skrivit på eget förlag sedan 2007 och är inte den enda som gör det = inte heller den enda som känner sig sämre behandlad just därför 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.