22 euro för ett glas champagne

Men innan jag kommer till champagnen visar jag hur vår dag i Helsingfors började, något dramatiskt, i går. Någon hade drabbats av en sjukattack och återupplivningsförsöken pågick minst en halv timme. Hur det hela slutade vet vi inte. Men vi var på väg mot vårt hotell som ligger bakom ambulanserna.

Från hotellet gick vi senare på kvällen till Alexandersteatern och där beställde jag, utan att ha glasögonen på näsan, en liten flaska – vad jag trodde var, mousserat.
Jag lade fram en tjugo euros sedel på disken och trodde jag skulle få lite växel tillbaka. Men killen som sålde alkoholen ville ha två euro till. Jag blev nog lite paff men betalade ändå utan att ändra en min.

På teatern såg vi fenomenala a capella gruppen Fork och showen Eletro Vocal Cirkus. Den var superbra! Tredje från vänster är Lovisabördiga Mia Hafrén.

Och så några bilder från hotellets sjätte våning där vi bodde på Scandic Simonkenttä. Soffan är ju ett färgglatt blickfång.

Utsikten över Kampen och Narinken.

Utsikten från rum 611 var kanske inte den vackraste, men under det halvmåneformade taket har vi ingången till hotellet.

Brukar inte så ofta ha bilder på mig själv här. Det beror inte på att jag är anspråkslös utan mer på att jag sällan tar lyckade bilder på mig själv. Det här fotot tog Guuben och jag tycker det blev ganska bra 🙂

7 reaktioner på ”22 euro för ett glas champagne

 1. Hoppas champagnen var värt pengarna. Ser ut att du hade en fin kväll. Kultur kan man aldrig njuta för mycket. Trevlig också att se hur du ser ut.

  Vad är historien bakom tatueringen? Jag har aldrig vågar göra det – eller rättare sagt inte hittat något som skulle bära livet ut och symbolisera mig som en person. Jag vet ju knappt idag, vem jag är … resan har liksom bara börjat så här 40+ 😉

  1. Svarar samma åt dig som åt Ingrid här nyss.
   Närmast handen finns siffrorna 007 som är tatuerade i juli 2007 men som närmast visar att jag är en hängiven fan av agent 007, James Bond 🙂

   Det är bara att våga – att ta tatuering gör inte väldigt ont om man tar den på ett ställe där man har en större muskel eller kött och fett om man vill säga så 🙂 … ja, men jag menar att jag tror det känns mer att ta tatuering på vristen. Jag har en på överarmen nära axeln också.

 2. Det låter som en riktigt trevlig utflykt och fotot på dig är jättefint!
  Vad betyder din fina tatuering, jag tycker att det ser ut som kinesiska?
  Kram, Ingrid

  1. Tatueringen är gjord i etapper, det är mest blommor och girlander och så är där en fågel.
   Närmast handen finns siffrorna 007 som är tatuerade i juli 2007 men som närmast visar att jag är en hängiven fan av agent 007, James Bond 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.