Hälsningar från sjukbädden!

Fem dagar har jag legat i vågrätt läge med infektion i luftrören och antibiotikakur. I förrgår kom jag på att jag kan ta iPaden som sällskap.

Det ledde till att jag började surfa runt för att hitta spel jag kunde fördriva tiden med utöver Wordfeud. Efter det spelade jag Ruzzle, och minsann – tiden kändes inte längre lika lång.

Tack vare iPaden blev jag också påläst. Jag surfade ju runt på nyhetssajter också. Att veta hur det gick för kamelbonden Bengt i det svenska programmet ”Bonde söker” är ju inte fy skam. Och så spelade jag Hbl:s Snille.

Första dagen i dag som jag orkat vara uppe några timmar, och när posten damp in genom brevinkastet blev jag extra glad. Finlands svenska författareförening har godkänt min ansökan om medlemskap! Det känns bra att proffs läst mina böcker, som jag gett ut på eget förlag, och ansett att de är så pass bra att jag platsar i föreningen.

För ett tag sedan berättade jag att jag hade köpt en amaryllis. Den har redan slagit ut, så jag köper väl en ny till jul.
Men det kan jag gott göra, så pass fin är blomman. Kanske det får bli en vit nästa gång?

15 reaktioner på ”Hälsningar från sjukbädden!

 1. Det låter bra, att du orkat vara uppe några timmar. Hoppas det ger med sig nu och att krafterna återkommer småningom. Den extra vitaminen. som du fick idag ger säkert också styrka. Måste gratta dig ännu en gång! Kram 🙂

  1. Mitt varma tack Birgitta! Det kändes faktiskt fint att få bli medlem, som ett slags erkännande då de stora förlagen inte ville ge ut min första bok – men ok, efter det försökte jag inte ens med dem utan gav ut på eget… men ändå, vem som helst får ju inte bli medlem i författareföreningen så DÄRFÖR blev jag mest glad 🙂

 2. Rackar´ns att du åkte på en så enveten förkylning/influensa! Men det låter ju som om du i alla fall är på bättringsvägen. Fortsätt krya på dig!

  Grattis till att blivit medlem i författareföreningen!! Det måste ju kännas som en fjäder i hatten.

  Trevlig helg!
  Kram, Ingrid

 3. Grattis till medlemskapet! Måste vara roligt att få ett sånt erkännande. Jag älskar Amaryllis men hustrun bromsar så mycket hon kan. tur är det för annars så skulle jag shoppa loss och köpa hur många som helst.

  Din fråga om engelska böcker i min blogg:
  Jag slår upp en del ord men bara om dom är viktiga för förståelsen. Efter ett tag lär man sig också dom typiska deckartermerna.

  trevlig helg!

 4. Gratulerar och Krya på dig! Det här måste jag berätta till en god vän till mig som just nu är på gäng att skriva sin första bok. Vi har pratat mycket under resans gång och alla känslor som kommer och går. Ofta om rädslan att ingen vill läsa boken eller ge ut boken. Att ge ut boken i sin egen regi är bra, om ingen annan nappar på. Att bara skriva en bok som hamnar till byrålådan är en bedrövlig tanke. Hon drömmer om att kunna skriva flera böcker och hon har talang – hon är helt otrolig att hitta på historier. Nu ber och bönar jag i mitt stilla sinne att hon vågar att bli färdig – ta en dag i taget och inte låter sig skrämmas i förtid – kanske i onödan.

  Det våra roligt om du kunde berätta om din första bok. Hur var det?

  Kram

  1. Jag har fått nej tack av alla förlag jag sänt mina manuskript till. Ett finlandssvenskt sa om min första bok att intrigen var bra, och att det är bra att någon vågar skriva om sex – men berättelsen var för omständlig. De ville att jag skulle banta ner den. Jag gjorde det också – men bara lite – och hade inte tålamod att vänta på svar sex månader till (kunde ju också ha blivit nej).

   När jag sedan kom i farten med mitt eget förlag gav jag ut de andra böckerna där också.
   Man ska våga försöka – och inte ta det hårt om man får nej (de flesta får ju nej av förlagen).
   Lönar sig att satsa på en lektör, en person som dels läser korrektur, dels hittar ”konstigheter” i texten (som att man kanske kallat en person Kalle för att sedan plötsligt skriva att han heter Pelle).

   Svarar gärna på frågor om författarskapet om jag får direkta sådana, och tar dem gärna på mejlen, carita@sulo.fi

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.