Jag ska vinna matchen!

Förkylningen brukar komma som ett brev på posten i november. I fredags var det åter dags. På söndag steg kroppstemperaturen och på måndag eftermiddag satt jag hos farbror doktorn.

Blodprovet visade på infektion i kroppen, lungorna gav ifrån sig rossel.

Det blev tre dagars stark antibiotikakur med biverkningar som smärtor i magen, sedan diarré, yrsel, allmän konstig känsla i hela kroppen m.m.
Det hade nog varit lättare att lista vilka biverkningar man INTE får.

Men jag tänkte försöka ta mig genom det är med humor.
Leker att en innebandymatch pågår inne i min kropp. Första perioden spelades i går. Lovisa Tor brukar inte alltid vara så bra då. I andra perioden börjar vi kämpa mer, vi kan nå oavgjort i dag. I morgon går tredje perioden och den SKA vi vinna stort!

Funderade också på om jag skulle be maken hänga en lapp i ändan av min säng. Ni vet sådan där som finns på en del sjukhussängar. Där skulle noteras allt vad patienten äter, vilka mediciner hon tar, kurvor som visar vilket humör hon varit på osv.

Vila, vila, vila.
Får man inte ha nåt roligt alls då man är sjuk?
Jag kände mig som lillasyster Elisabeth i Madicken i går. Minns ni då Madicken försökte flyga och hoppade med paraplyet från ett tak? När hon låg i sängen och vilade fick hon paket och post.
– Jag vill också ha hjärnskakning, sa Elisabeth då.

12 reaktioner på ”Jag ska vinna matchen!

 1. Fy så jobbigt det låter att spela innebandy på det där viset 😉
  Jag hoppas att du snart känner dig bättre!
  Jag tog influensaspruta, så den förkylning jag fick efter den blev väldigt lindrig och nu hoppas att jag klarar mig ett tag.
  Kram, Ingrid

  1. Jag tog ingen spruta eftersom jag trodde att då jag hade svininfluensan för ett par år sedan inte kunde få den igen, men det är väl hela tiden nya virus som rör på sig…

  1. Tack vännen! Jag är ofta sjuk så här års – och ibland är jag det rätt länge. Hoppas nu att dunderkuren ska hjälpa. Fördelarna med att vara sjuk är kanske att a) man har en enda önskan, att bli frisk b) man uppskattar åter de friska dagarna, klagar inte över så mycket osv.

  1. Tack för din hälsning!

   Efter fem dagar i sängen orkar jag första dagen vara uppe i dag. Tycker att hostan inte är lika hård nu längre heller, men helt frisk är jag knappast riktigt än.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.