Härliga småstadstidningen utkom igen

Tidningen Pikkukaupunki (Småstadsliv) är en trevlig gratistidning som ges ut i Lovisa två gånger per år. De flesta artiklarna är på finska, men varje gång innehåller den också texter på svenska, både kortare och lite längre.

Tidningen trycks på ett behagligt papper, den är proffsigt layad och andas livsglädje. Egentligen borde den få något slags pris!

Det här skriver jag nu inte bara för att Adrian uppmärksammades i det nyaste numret. Jag har alltid gillat tidningen.

Nyaste numret av tidningen presenterade musik och böcker som kommit ut i Lovisa nyligen. Adrian och jag är förstås jätteglada för att det fanns plats för en liten presentation av Skuggor av svek.

Nuförtiden är det väl inte så vanligt att man spelar sådanahär spel? Själv spelar jag ofta Wordfeud på min iPad och HotShot via Facebook på datorn.
Men när min 78-åriga mor kommer på besök drar vi alltid fram det här spelet. I går spelade vi först en omgång, sedan hade vi köttfärslimpa med potatis och sallad.
Efter maten blev det ett spel till, kaffe, rund bulle och likör. Det här måste vi göra om snart igen!

22 reaktioner på ”Härliga småstadstidningen utkom igen

 1. Jag har just blivit avgiftad från ett wordfeud-beroende och sett till att WF är avinstallerat både på plattan och fånen. Men jag måste erkänna att jag genast började bygga ord av dom där pluttarna, så faran är nog inte helt över… 🙂

 2. Så trevligt att ditt författarskap blir uppmärksammat både här och där!
  Det låter som om du och din mamma haft en trevlig dag med spel och god mat.

  Kram, Ingrid

 3. Tack för fina kommentaren om min leriga triss. Hittar ingen triss hos dig men gillar din korvstoppning! 🙂

 4. Kul med småstadstidning, det måste finnas en hel del där i om den bara kommer ut två gånger om året :0) När det gäller wordfeud eller alfapet så håller jag mig borta, något mer uppstressande finns inte ;0)
  Ha en fin vecka!

  1. Tidningen är väldigt speciell, den presenterar fördelar med att bo i liten stad, berättar om människor som bor i Lovisa, vad som har hänt här och framför allt vad som kommer att hända. Det är vackra bilder och fin layout, jag tror vi sparat alla nummer som kommit ut under sju år.

 5. Oj, vad kul att en Lovisa-bo hittat min blogg. Jag är faktiskt född i Lovisa, även om vi bodde i Lappträsk då. Läser Östra och Västra Nyland via webben, men har inte varit hemma sedan 2008. När jag såg ditt efternamn associerade jag till Liljendal.
  vi syns igen, var så säker.

  1. Vad roligt! Här ser man hur det kan gå, man kan hitta nya vänner via bloggarna, och speciellt skojigt är det ju om man känner trakterna där den andra bor. Nu ska jag också följa din blogg!

 6. Småstadsliv var ju ett underbart namn på en tidskrift! Ordet väcker många förväntningar som jag hoppas också infrias, såväl i ord som i bygd! Kul att din bok uppmärksammades, men de hade uppenbarligen inte läst den än – hoppas att du får en fin recension så småningom!
  Och kul att du hittade in till mig!

  1. Jag visste att boken bara skulle presenteras kort, inte recenseras, men man får som egenförläggare vara glad över ALL gratisreklam.
   Har fått en recension i tidningen Östra Nyland (jobbar där själv) – och har förstått att Hufvudstadsbladet vill ha en intervju med mig, men när och om den blir av vet jag inte 🙂
   Tack för titten hos mig!

 7. Vad roligt med en artikel! Och dessutom i en tidning som du gillar. Hoppas den sätter lite fart på försäljningen.

  Jag har varit WF-beroende. Nu är jag Ruzzle-beroende. Det är helt enkelt kul med ord!

  1. Jag har inte hunnit bli WF-beroende, spelar med många samtidigt på iPaden och alla vet att vi gör dragen då det passar oss. Ibland gör man flera samma dag, ibland dröjer det ett dygn eller mer innan man s a s ”svarar”.
   Måste visst kolla Ruzzle! 😀

 8. Hej!
  Åh, du måste ju bara ha världens roligaste jobb! Vad kul att du blev uppmärksammad! Hederligt gammalt Alfapet är väl hur kul som helst!

  Kram
  Petronella

 9. Jag får nog leta fram dina böcker – det blir kanske en ”Debutsky jul” med goda praliner 😉 …

  Om gamla spel … vi spelar faktiskt mycket med barnen här i Vinglagården. Samlas vid köksbordet på kvällen, tänder några ljus och bara har kvalitetstid tillsammans. Alfabet är en av mina barns favoriter och nyttigt för den finlandsvenska mamman som försöker bli av med alla bokstävlar. Även pussel är populär. vad kan vara mera lärorikt än att sätta ihop en världskarta pussel med 1000 bitar tillsammans med barnen?

  1. Aaaah! Pussel är härligt! Brädspel blir det mest med min mamma nuförtiden, hon är bra på korsord och jag spelar mycket Wordfeud – bokstavsspel är en av mina favoriter.

   Mina böcker hittar du på http://www.debutsky.fi.
   Nyaste och den förra tillsammans för 245 kronor (inkl. porto)

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.