Erik Winter är tillbaka!

Besökte ett dagis i Tessjö på jobbet i dag. Tog den här bilden när jag testade kameran.
Besökte ett dagis i Tessjö på jobbet i dag. Tog den här bilden när jag testade kameran. Visst blir man glad av barns teckningar!

Orkade jobba nästan full dag i dag. Medicinerna gör mig trött. Jag är ju inte riktigt på topp ännu, mitt i kriget mot basiluskerna. Men jag har planer på att gå segrande ur striden.

Fördelen med mitt jobb är att det förhållandevis fritt. Har jag övertidstimmar kan jag med gott samvete gå tidigare någon dag. Och jag har bra chefer, som tycker man ska vila då man är sjuk. Vilket kan tyckas vara något självklart, men alla chefer ser inte med blida ögon på anställda som är borta från jobbet.

Läser "Huset vid världens ände" av Åke Edwardson som e-bok.
Läser ”Huset vid världens ände” av Åke Edwardson som e-bok.

Och om det finns någon fördel med att jag blev sjuk är det väl att jag hittade Åke Edwardsons bok ”Huset vid världens ände”. Det gick smidigt att köpa den som e-bok.

Jag minns hur förtvivlad jag var 2009 då jag läst ut hans senaste bok ”Den sista vintern”. Jag trodde att kommissarie Erik Winter dog där i slutet. Men jag antar att författaren bara behövde en paus från skrivandet och från sin romanfigur.

Det är en njutning att läsa Edwardsons texter. De är nästan poetiska. Och hur hemska saker han än låter inträffa i boken blir detaljerna aldrig för bestialiska. En röd tråd av humor går också genom hela boken.

Så även om det stundvis känns som om hela jag håller på att förvandlas till ett grönt piller finns det en tröst i att ligga där med Zlatan (ipaden heter så) i sängen. Erik Winter är tillbaka, han lever!

4 reaktioner på ”Erik Winter är tillbaka!

 1. Den boken har jag läst och du får säkert en fin lässtund med den.
  Klart du måste vila när du är sjuk. Det är ingen bra lösning med ”tappra” medarbetare som går till jobbet med baciller. Effekten blir ju att fler och fler blir sjuka.
  Jag önskar dig fin Luciadag!

  1. Tyvärr hör jag väl till ”den gamla stammens” arbetstagare som biter ihop och kämpar på. Man vet ju hur det är på en liten arbetsplats, när tre heltidsredaktörer reduceras till en enda för att två är sjukskrivna…
   Nu är det bara vila och mediciner som gäller hela helgen.
   Och boken förstås, Edwardson kan sin sak och jag gillar karaktären Winter.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.