Jag har fyndat!

Vi har en helt underbar loppmarknad på Alexandersgatan i Lovisa.
Vi har en helt underbar loppmarknad på Alexandersgatan i Lovisa.

Ju mer jag tänker på saken, desto säkrare blir jag.

Varför köpa nytt när det finns så mycket gammalt som är fint och som man får billigt på lopptorgsmarknader.

Reserverade ett fönster i dag och hur jag ska använda det i nya bostaden får ni se senare.

Jag brinner av iver att komma i gång med inredningen – elva dagar återstår tills jag flyttar.

På tisdag ska jag hämta fönstret från loppisen. Jag fick inte mitt fynd med på cykeln, ser ni.

Det var skönt med en liten cykeltur på fem kilometer. Nere vid stranden fanns ett tivoli och i parken höll privatpersoner lopptorg.

Nästa veckoslut vimlar här åter av folk. Lovisa Historiska Hus arrangeras då för tionde gången. Och då kan man fynda på flera platser i stan, allt från antikt och riktigt värdefullt gammalt till billigare grejer.
Tyvärr är sajten jag länkar till bara på finska men den som inte kan språket kan ju ändå titta på en massa fina bilder!

30 reaktioner på ”Jag har fyndat!

 1. Lite så tänker jag också, fast nu har vi ju allt… Vi taittar på fina mat- och kaffeserviser för runt 30 €, personligt och vackert. Maken gillar udda glas, så våra vinglas har olika färg på foten i våra vinglas. Vissa caféer bjuda fika på udda kaffekoppar, jättesnyggt!

  1. Jag tycker också om udda glas och kaffekoppar och nu är det lätt att slänga eller ge bort allt sådant jag inte själv längre behöver/vill ha – vänner och bekanta kan plocka åt sig – resten förs till återvinning 🙂

 2. Nu har jag haft ett år på mig att inreda min lägenhet. Än har jag en sak kvar som jag vill byta ut, det gamla soffbordet som jag ställde vid TV, då den nya soffan kom.
  Men man ska inte uppfylla alla drömmar på raken. Nu blev det en ny köksgardin, som bara ”ramlade” på mig! )
  Åh, vad roligt du ska få ha, med att inreda! 😀 Detta med gamla fönster har varit min svägerskas nöje, de har blivit speglar.
  Kram ❤

  1. Har också en väninna som gjort gamla fönster till speglar.
   Jag har en annan idé – men får se om jag kan förverkliga den.
   Och bråttom – det har jag inte 🙂

   KRAM ❤

 3. Du får säkert se vidgade vyer genom det fönstret…
  Varför skulle man köpa nytt när det finns gammalt användbart, billigt och bra?

  1. Ja, så har jag också börjat tänka allt mer nu då jag haft tid på mig att sortera bort massor av onödiga saker från adressen jag bor på – och planera nya bostaden 🙂

 4. Visst kan man kombinera modernt och loppisfynd – det blir ju skitsnyggt. Just kombinationen är ju hela grejen tycker jag.
  Å hunden Gustaf påminner inte ett dugg om katten med samma namn;-)

 5. Det ska bli spännande att få se din nya lägenhet och vad du ska använda fönstret till! Visst är det klokt att köpa begagnat om man hittar något som passar, det är ju ofta av bättre kvalité än dagens nytillverkade saker.
  Ha en skön fortsättning på söndagen!
  Kram, Ingrid

  1. Ska kanske köpa en gammal soffa ändå istället för en ny och ett gammalt bord till balkongen – har råd med nytt men plötsligt vill jag helst ha gammalt och sådant som är slitet på ett vackert sätt.

   KRAM!

 6. Inte dumt med loppis, både med tanke på naturen och plånboken. Förstår att du ser fram emot att inreda. Sånt är kul, mindre roligt är att flytta ut ur det gamla boendet och städningen som hör till. 😉

  1. Det har hållit på länge nu, mitt packande, sorterande och slängande. Jobbigt har det varit många gånger men samtidigt också terapi och långsamt har jag tvingats inse att maken efter sjutton år, som jag tyckte var otroligt fina, valde att starta om sitt liv med en ny kvinna.
   Tar en dag i sänder.

 7. Vilka otroligt charmiga gamla fönster! Och visst är det många gånger bättre att köpa gammalt, speciellt för miljön men även för mysighetsfaktorn. Spännande att flytta 🙂

  1. Ja, spännande är det! Och ska bli kul att inreda.
   Men bakgrunden till min flytt är ju sorglig då det är en ofrivillig skilsmässa bakom – försöker dock göra det bästa av situationen.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.