En sådan härlig vårdag

… som vi hade i går vill man ju inte riktigt tro sina ögon då man ser ut genom fönstret i dag. Grå himmel och regnblöt asfalt.
Men så här fint väder hade vi på lördag, så det gäller att leva på de minnena och veta att fler sådana här dagar är att vänta bara vi har tålamod.

Strax före klockan tolv skumpa på Mount Everst Restaurant.
Strax före klockan tolv skumpa på den nepalesiska restaurangen Mount Evererst.

Det enda som kändes lite olustigt var då jag åkte hem senare på eftermiddagen och på bussens tv såg textnyheterna om jordbävningen i Nepal som också drabbat Mount Everest… Ett sådant sammanträffande att vi valde just den här restaurangen.

Vackra vårblommor och statyn Moderskärlek.
Vackra vårblommor och statyn Moderskärlek.

På väg till platsen där vi hade en förenings möte fanns en liten park med en staty och härliga vårblommor som prydde gräsmattan.

En av fasaderna på Elisabetsgatan.
En av fasaderna på Elisabetsgatan.

Jag tröttnar aldrig på att beundra fasader, fina fönster och arkitekturen överlag då det gäller gamla byggnader i Helsingfors. Har ett par fina fönster på i mitt bildlager och visar dem lite senare.

Efterrätt på supporterfest.
Efterrätt till kaffet på supporterfest.

På kvällen hann jag ännu på Lovisa Tors supporters vårfest. Alltid lika kul att träffa likasinnade människor och snarvla bort en stund.

13 reaktioner på ”En sådan härlig vårdag

  1. Du har fotat min favoritstaty i Helsingfors! Åker oftast förbi den i bil, vet nog att jag läst att den heter moderskärlek, men det glömmer jag mellan varven. Har man haft häst i 24 år så har man…

    1. Jag har missat den förr men där ser man vad man kan hitta då man tar sig till fots från plats A till B. Hade det regnat hade vi tagit taxi men vi promenerade förstås i solskenet 🙂

  2. Grattis till den härliga lördagen som du gjorde det bästa av. Å just i Helsingfors med den underbart blandade arkitekturen hittar man ju hur många fina fönster som helst! Där håller jag alltid kameran i högsta hugg.

  3. Ja, det är många människoliv som går förlorade i olika tragedier i omvärlden just nu. I och för sig händer det ständigt, men ibland känns det som om det hopar sig…

    1. Utan att ha fått sponsorpengar av Helsingfors kan jag garantera att staden är vacker, där finns mycket att se! Självklart också modern arkitektur som jag inte alltid tycker är vacker, men tror det finns många som gillar sånt också – glas, sten, stål, betong osv.

      1. Jag kan gilla modernt, men då ska den inte se ut som någonting från 70- talet. För då stod inte kreativiteten på sin topp. 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.