Lev dina drömmar

Något jag velat göra länge är att åka Hurtigruten.
Den enastående natur som de norska fjordarna bjuder på vill jag se åtminstone en gång i livet.
Av olika anledningar har resan inte blivit av. Med ex-maken reste vi till en massa andra ställen. Bland annat har vi sett rätt mycket av den grekiska övärlden och dessutom olika städer runt om i Europa.

Men Hurtigruten passade inte in i vårt schema, bland annat för att vi hade kiosken sexton somrar tillsammans.
Då jag fyllde 50 fanns den på listan som ett drömalternativ, men den gången blev det Nice i Frankrike i stället.

MS Polarys, lånade bilden från www.alleskreuzfahrt.at.
MS Polarys, lånade bilden från http://www.alleskreuzfahrt.at.

Att pussla ihop resan med Hurtigruten själv, med allt vad det innebär från punkt A till B och hem igen visade sig bli en dyr historia. Över 4000 euro kom jag fram till 2012 då jag försökte. Så det fick bli en av Kurirens gruppresor i stället.
Jag hittade en annons i tidningen i går. Ringde researrangören i dag och tvekade inte en sekund då damen i telefonen frågade om jag bokar.

En avgörande orsak till att jag bestämde mig så fort var att jag fick ett dödsbud i går. En människa jag känt tjugo år och som var yngre än jag hade gått bort bruten av en sjukdom.

Varför spara pengarna på banken? Okay, en del kan vara bra att ha… men om det här är en av mina drömmar (Kenya, Transibiriska järnvägen och Miami i USA är andra)… så varför inte slå till?

Förra sommaren orkade jag ingenting. Många försökte pigga upp mig med att säga ”åk iväg på en resa, släpp loss”. Men jag skulle inte ha klarat av det. Inte kunnat njuta av upplevelserna.

Nu känner jag att jag åter lever.
Men vem vet hur länge jag får vandra här på jorden?
Jag vill inte sitta och vänta på det här tills jag blir pensionär.
Jag åker Hurtigruten Bergen – Kirkenes under en vecka i augusti.

21 reaktioner på ”Lev dina drömmar

 1. Helt rätt tänkt! I vissa lägen ska vi inte tveka utan leva här och nu. Min kollega gjorde en liknande resa för ett par år sedan och var supernöjd!

 2. Sen när du behöver sällskap för en resa från Vladivostok hem, så har du en frivillig här : ))) Jag skulle vilja flyga till Vladivostok o sen ta tåget hem. Stanna nånstans ibland och sen igen fortsätta. Ett dopp i Bajkal hör också till.

 3. Det där med att skjuta upp och göra ”sen” när man har tid, råd, inte har så mycket annat omkring sig, när man blir pensionär… Jo jo, tanken är bekant på olika sätt. Jag håller på och frigör mig från den, har lyckats till en stor del…

 4. Alldeles rätt tänkt! Jag är glad för alla resor jag gjort, nu vill jag inte flyga mera.. tror jag! 🙂 Det är lite tröttsamt att resa.

  1. Ja, du har rätt – det tar på krafterna att resa, att stiga upp tidiga morgnar för att hinna till flyget som går 8.10… då man har 8 mil till flygplatsen.
   Men så länge vi orkar ska vi hålla på!
   Kram!

 5. Du har så rätt, pengar är verkligen inte något i sig! Nej, det är ju vad man kan få och göra för dom och att ha en ”massa” på banken gör en inte rikare – alltså på upplevelser. Så njut medan du kan, rätt var det är så kan det hända nått som gör att du inte längre KAN njuta!!
  KRAM
  Susie

  1. Så här är det – vem vet om jag får se den här sommaren eller om jag ska dö innan augusti är förbi.
   Det kan låta som om jag inte har alla indianer i kanoten när jag säger så här, men sanningen är ju faktiskt att vi inte vet när livet tar slut.

 6. Lycka till med planeringen! Resan kommer att bli kanon 😉
  En av mina drömmar har länge varit just Transibiriska järnvägen, kanske vi kan… ? 😀 skojar.
  Just nu planerar jag resor för fullt, nu kan jag. 10 månaders utredningstid plus operation och återhämtning är över.
  Ha det gott, du gör alldeles rätt. Kram ❤

  1. Ja, men skoja inte bara 🙂
   Klart att vi kunde åka Transibiriska tillsammans.
   En annan vän har också sagt att hon vill, och det är underbart att det finns vänner som anmäler intresse.
   Men innan någon av oss reser tillsammans vill jag gärna svara på ett frågeformulär om förväntningar och ”krav” av vännen man åker med… krockar de kan allt bli ”katastrof” 🙂

 7. Det låter underbart, tror du får en underbar resa! Jag har varit på arbetsuppdrag både i Bergen och Kirkenes. Även i Kristiansund där jag vet att Hurtigruten stannar till…. en period även i Harstad, vet inte om rutten gör ett stopp där också…. Vackra ställen alltsammans!

  Ja, jag har sett dem från land, men inte från vattensidan. Har också funderat på Hurtigruten, men tycker den är för dyr under den ljusa tiden på året. Under vintern ska den vara billigare sägs det, men ska jag göra resan, då vill jag baske se den i dagsljus!

  Nu var det inte Hurtigruten det blev för dig… men sträckan är ju densamma oavsett vilken båt du reser med….

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.