Att dejta på nätet, del 7

Det är inte lätt att bildsätta dejtinginlägg. Men då jag sådde luktärtsfrön i dag kom jag att tänka på att samtidigt som man sätter ett frö i jorden börjar man vänta på att något ska komma upp därifrån.

Något liknande sker då man skapar kontaktar via nätet. Man ”sår ett frö” och ser med tiden om något växer fram ur den nya bekantskap som eventuellt skapas.
På senaste tid har jag låtit allting ta sin tid.
Jag har inte träffat någon av mina nya nätbekantskaper på TVÅ månader 🙂

Dels har det att göra med det faktum att många killar i 30-års åldern vill bli närmare bekanta med mig.
Jag tycker det är helt kul och mer än okay – men just för att killarna är så unga vill jag ta reda på vad de egentligen är ute efter. Genom att kräva att vi mejlar och kanske chattar innan vi byter telefonnummer skiljer jag snabbt agnarna från vetet.
Då jag säger att jag är totalt öppen och ärlig och kräver samma av honom har jag plötsligt kvar en eller två personer på en lista som från början var kilometer lång 🙂

En annan sak jag reflekterat över är intresset som finns för de här dejtinginläggen.
Dagligen har jag mellan 250 och 800 besök på min blogg. Ändå är det bara en bråkdel av alla läsare som ger sig till känna genom kommentarer. De flesta som skriver något är vänner från Sverige.

När jag skriver dejtinginläggen får jag ofta mer än tusen besök. Så jag antar att det här inlägget åter är ett av dem som lockar nyfikna. Många vill helt enkelt bara veta hur det går i mitt singelliv.
Och de himlar kanske med ögonen när de läser det där om ”30-åringarna”. Alternativt mumlar nåt om att jag är en ”snusktant”.

Men själv tänker jag så här.
Få reagerar på att män har förhållanden med kvinnor som är trettio yngre än dem.
Så om jag ens funderar på att träffa nån av de män som är tjugo år yngre än jag. What´s the big deal?

Del sex i serien finns här.

 

 

 

35 reaktioner på ”Att dejta på nätet, del 7

 1. Jaa-a, du har besök du – på bloggen alltså. Jag är störtglad om jag har över 20 på ett dygn… Men du har ju hållit på länge och skriver annorlunda.
  Att folk sen läser ”att dejta på nätet” mera flitigt än andra inlägg tror jag nog mera har att göra med att folk är intresserade just av det, det som rubriken säger. Inte av att veta hur det går för dig i ditt privatliv! Det finns sådana som vill prova nätdejting, men vill först ”höra” hur det är, andra som bara är nyfikna på hur ett sådant system fungerar, sådana som har egna erfarenheter och vill jämföra… Och sen sådana som jag. Som har hört om både totala fiaskon och lögner och svek, men också såna som det har sagt ”pling och klick” om redan från de första skrivkontakterna. Och alla dessa mina bekanta vill inte prata om hur det gick till, av olika skäl.
  Det där med ”intressenter” faller bort när man kräver ärlighet har jag hört. Samt att de också faller bort när sängen (eller något liknande) inte är den första anhalten när man träffas. Och att en som är hur trevlig som helst på nätet är något helt annat när man träffas ansikte mot ansikte. Och såna som kan hålla på och skriva och trivas i månader utan att ha talats vid en enda gång… Med mera.

  1. Många kloka ord av dig åter en gång Märtha! Uppskattar vår vänskap.
   Och blir glad av att få mycket av dig bekräftat här, dvs att folk dels är nyfikna för att de själv vill nätdejta, dels att de vill jämföra erfarenheter.
   Så behövde jag inte skriva allt det där själv 🙂

 2. Min närmaste vän/älskare är/var (det beror på vilken dag man frågar) 22 år yngre än mig och en av dom klokaste män jag mött. Men det är ett större socialt tabu med kombinationen äldre kvinna/yngre man än tvärtom. Såvida man inte är Demi Moore… Vilket bara hon är. Vi träffas aldrig ”officiellt” även om en del vetat om det. Han är ju lika gammal som min äldsta dotter…
  Men nu har jag träffat en ny man. I min ålder. Var enklast så.

   1. En del trodde att det ”bara” handlade om sex och då får folk tro det. Det är nog den människa som hitintills kommit mig närmast och som sått så många nya inspirerande frön i min hjärna som förändrat mig och vice versa.
    Problemet blir mer praktiskt. Han vill ha familj och egna barn och där inser jag mina begränsningar. Då får man avnjuta vänskap och härliga samtal istället. Och kan lite sex 😉

 3. Hej. Jag läser med intresse och jämför. Jag har upplevt samma sak, att unga män vill träffas. Jösses de är ibland lika gamla som min son. Å dem som genast i första meningen skryter med hur virila de är, de slopar jag också. Visst är det viktigt med virilitet, men inte ändå det viktigaste. Ofta söker äldre män kvinnor som är 30 – 50 då de själva är långt över 60. Också gifta män som söker partner skippar jag. Ibland när jag kollar dejt-sidor så kan jag bara förundras över hurudana bilder män sätter på sej själva. Många tar ett foto med datorn där man ser ansiktet nerifrån och i blått ljus. Det är så man blir skrämd : )) Ett riktigt ”gangster-galleri” ser det ut som ibland. Också en kvinna har kontaktat mej. Har du stött på sånt? Men hörrdu, vi fortsätter, för egentligen är det ju ganska kul! Man vet aldrig, kanske det nån dag säger ”klick”.

  1. Två kvinnor har ”tagit kontakt” – dvs bara vara inne och tittat och lämnat diffusa spår.
   Och visst – ja! Så intressant att se dig skriva om det här med bilder mänskor lägger ut av sig själva… ingen urskiljning alls… kanske ärligt i och för sig – men många bilder är skrämmande 🙂

   1. JAg vet. Många ska ju ha åsikter. Men jag ser inte heller åt killar/ män som är äldre än jag är. De flesta är ju gamla gubbar och jag är ju inte det. En gubbe alltså 😉

   2. Hahaa… nä, gubbar är vi inte. Men du har rätt. Många i min ålder eller de som är 55+ är på nåt sätt så gubbiga… Klart det finns undantag, men nån sportfåne vill jag inte heller ha… jag är väl lite kräsen. Och det ska man ju vara 🙂

   3. Inte pratar jag om sportfånar, men vissa äldre män har tappat nåt. Och då tänker jag verkligen inte på håret!

   4. Jadå, klart att man ska känna att den man umgås med har något att ge en själv. Utseendet är inte det viktigaste, men om där finns något som inte tilltalar en så är det ju svårt.

   5. Nej, inget är enkelt, men ganska mycket är kul.
    Så tänkte jag inte för ett år sedan, men livet har åter börjat le lite – småle försiktigt kanske?

 4. Har hört av många att de läser din blogg för att de gillar din stil och för att du skriver så bra! Så det är inte enbart ‘skvallerfaktorn’. Förstår att du vill ha respons, men tröskeln att kommentera är velkigen hög för många, tyvärr😒 Hoppas att det här sporrar dej att fortsätta😀 Min personliga åsikt av nätdejting är att det är ett positivt alternativ (ingen personlig erfarenhet). Hittar man nån som är 20 år yngre so whats the big deal? Kanske vi har kommit över dessa begränsande sovinistika gränser nu år 2015, hoppas det👍

  1. Tack för din respons Stina. Den värmer, dvs att få veta att alla inte läser bara av ren och pur nyfikenhet!
   Hoppas också vi ska bli allt mer liberala i vårt synsätt vad gäller ung kvinna träffar äldre man och tvärtom 🙂

 5. Jag gillar att du skriver om detta ämne. Och det gör du på ett ärligt och roligt beskrivande sätt, så det är bara kul att läsa, och informativt.
  Jag är med på en gratis dejtingsida, men herregud, vilka konstigheter. Fick mail idag från 36-åring
  ”Lång, ser alldaglig ut med lite kagge och tatueringar” Inget foto. Tycker det är pinsamt.
  Men visst, tiden får arbeta.
  Jag har inget emot att kvinna träffar yngre man. Det är det inre som räknas.
  Kram!

  1. Jo då, det finns en del konstigheter och pinsamheter i meddelandena, och jag är alltid lite skeptisk till att börja med.
   Därför skriver jag också ärligt åt männen vad jag är ute efter och vad jag inte vill ha. För jag är ju inte ute efter äventyr.
   Kram!

 6. Det har du rätt i: när män nätdejtar/gifter sig/blir sambo med 20 år yngre kvinnor är det gannska ok. Inte för mig personligen, men ändå är det mera vedertagit. Att som 50-årig kvinna har ett förhållande med ”lammkött” reagerar nog fler på. Undrar varför…

 7. Jag är kluven gällande stora åldersskillnader, förstår båda lägren! Jag har väldigt svårt att se kraftigt överviktiga gamlingar på en Thailändsk strand med en 30 år yngre tjej. Då låtsas jag titta på molnen. Men har full förståelse att vissa gärna träffar yngre förmågor, vem vill inte ha en pigg och alert hon/han. Men hur mycket har man gemensamt när det är stor åldersskillnad? För mig är det otänkbart att t ex träffa någon som är 20-25, vi lever i skilda världar. Äsch, nu blir det svårt, en svår fråga. Man gör som man vill, ja, var och en får göra det som passar en själv! Bra svar, eller det kanske det inte var:)

  1. Jo, här är alla åsikter välkomna – så länge det inte går till elaka påhopp på mig eller på nån annan.
   Jag försöker tänka att det nödvändigtvis inte är så att den unga smala tjejen tar den gamla runda mannen för att han har pengar… för det är väl en fördom?
   Men men… du ser, det här väcker en massa tankar och diskussion och det är ju bra 🙂

 8. Jag tror också att dejting är ett ämne som intresserar många. Jag blev lite äcklad av alla unga killar som skrev. Dels för att de var i mina söners ålder, dels för att jag var helt övertygad om att de endast ville ha ett litet sexäventyr med en äldre tant, inget seriöst. Å andra sidan var jag ju endast ute efter vänskap. Nästan alla män jag haft förhållanden med har varit äldre, några mycket äldre och det var inte så kul. Man fick känna sig ung men hade inget gemensamt och inte heller med deras vänner.

   1. Hoppas du inte tog illa upp, utan förstod att det endast var mina känslor. Jag har inga synpunkter på om du dejtar någon yngre man, tvärtom.

 9. Nu är det tredje gången jag är inne just här, skulle skriva en grej, men måste logga ut när jag var för lat för att googla på en annan manick… 1968 gifte sig sopranen Kjerstn Dellert och dansaren Nils-Åke Häggbom. Hon var 43 och han 26. Vilket hallå det blev! Vad jag vet så är det ok ännu – åtminstone hon lever och torde sköta teatern Confidencen, där ”vår” Erica Back skall sjunga i sommar. Kollade inte om han ännu lever… Hon född 1925, han 1942.

  1. Vad glad jag blir då jag får respons som den här, tack!
   Hade väntat mig en del sura kommentarer om ”barnarov” och sånt 🙂
   Men de som tänker så vill knappast skriva ut det här under eget namn.
   Tack för tillbakablicken!

 10. What´s the big deal? EXAKT!!! ålder är bara en nummer,ingen skall lägga sej i hur man dejtar och vad man dejtar..huvudsaken är lyckligheten..Jag brukar ofta uttrycka mej med orden från sheryl crow´s låt -” If it makes you happy,it can´t be that bad!”

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.