Hurraaa – 101 flaggor!

Ni som följt mig en längre tid vet ju att det bor en liten statistiker i mig.
På bloggen har jag haft Flag Counter några år och i morse fick jag den 101:a flaggan i samlingen. Någon i Pakistan hade läst min blogg, eller kanske av en slump kommit in på den.

Intressant statistik.
Intressant statistik.

Det är väldigt fascinerande att då och då gå in och titta från vilka städer, delstater, provinser eller län läsarna kommer, vilka operativsystem de har, vilka bläddrare de använder, vilka inlägg de läst osv.

Jag betalar en liten avgift om året för att se lite mer än enbart flaggorna. Summan är inte stor och den känns definitivt värd att lägga ut.

I kväll ska jag på Damernas afton i köpcentret Galleria. I första hand är jag på jobb där som reporter, men hittar antagligen något att köpa till mig själv också, kanske från bokhandeln.

Snart ska jag också börja bläddra genom ett stort antal fotoalbum. De har hittills funnits lagrade hos ex-maken, men nu känner jag mig redo att göra den resa som en sortering av bilderna kommer att innebära.

Somliga kanske slänger bilder från gamla förhållanden, eller bränner upp dem på ett rituellt bål 🙂 Jag vill behålla en del av dem, bilderna är en del av min livshistoria.

Albumen innehåller ju inte bara bilder på honom och mig. Där finns fotografier av släkt, vänner och bekanta. Minnen från resor, högtider, fester.
Dags att skapa några nya album av dem.

26 reaktioner på ”Hurraaa – 101 flaggor!

  1. Från många länder har jag ju bara haft ett besök, antagligen har läsare kommit in av en slump då de sökt något annat på nätet, men att samla flaggor är kul ändå 🙂

   1. De var inne, och det är det som räknas. I Statistikvärlden är man inte så noggranna med om deras ärende var seriöst eller misstag. De var inne. Punkt. 🙂

 1. Grattis till dig, och mig. Jag har också haft besök från Pakistan idag, medan jag var ute på promenad.
  Svante

   1. Språket kanske inte är något större problem längre med alla översättnings program som finns.
    Svante

   2. När man använder dessa program på språk man har lite kunskap i, så förstår man att de inte är speciellt bra.
    Svante

 2. Håller med dig om flaggstatistiken. Den är inbyggt i blogspot och jag förundras också över hur många kikar in hos mig, översätter sidan och verkar läsa inläggen.
  Ha en riktigt bra kväll på jobbet!

 3. Statistik är roligt och ibland ser man någon från ett avlägset land och undrar hur dom lyckades komma in på ens sida.
  Angående fotalbumen från förr, jag har inte slängt ett enda fotografi och tänker inte heller göra det. Det finns ju massor av foton som inte direkt x-maken är med på, som du skriver. Och jag som har tre barn med honom,nej det skulle bli för konstigt.
  Ha en skön afton!
  Kram

  1. Precis! Och inte slänger jag bilder där ex-maken är med heller. Han är en del av min livshistoria, och i dag kan jag glädjas åt allt vi upplevt tillsammans. Känner sällan sorg mer.
   Kram!

 4. Grattis till antalet! Ibland blir man förvånad över var läsare finns, vem kan läsa svenska t.ex. Pakistan? Har dock märkt att långsemestrande personer tydligen lämnar sina avtryck via semesterortens nät. Jag har långt till hundra, men så blir ju min blogg nio månader gammal om två veckor… Måste kolla upp med det där med lite noggrannare information – – – – Det där med foton sen, huh huh… Jag har en massa album, men pappersfotoeran tog slut 2009, och jag kommer nog inte igång igen.

  1. Det där med digifoton ”på hög” är ju egentligen rätt hemskt… Jag har börjat plocka ut dem jag vill ha väldigt fort, sparar dem i mappar, men sällan blir papperskopior gjorda.
   Angående utländska läsare, ja – du har nog rätt, en del flaggor får vi för att våra läsare tittar in hos oss då de semestrar 🙂

 5. Några brukar rätta mina engelska fel, och det är bra för då lär man sig något nytt.

  Hade med en bild på min GPS som hade svenskt språk:
  Maxfart, medelfart, fart… det blir ju så fel. 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.