Alltså dessa selfies…

Man kan ju inte se normal ut då man tar bilder på sig själv :-)
Man kan ju inte se normal ut då man tar bilder på sig själv 🙂

På Facebook uppmanas människor nu visa selfies från vardagen. Jag fick också utmaningen men alla bilder jag tar på mig själv blir så konstiga. Hur är det möjligt att anletsdragen blir så förvrängda? Tycker inte att jag ser lika ut på fotot som i spegeln.

Men det är väl inte heller helt normalt det här med att ta bilder av sig själv, med eller utan selfiepinne… Hur naturlig kan man vara liksom?

För att få EN selfie som såg ens någorlunda normal ut krävdes tjugo bilder och dit for en halvtimme av min värdefulla vardagstid 🙂 Så nä, det blir ingen selfieserie på Facebook.
Hoppas det i framtiden finns andra som vill ta bilder av mig 🙂

37 reaktioner på ”Alltså dessa selfies…

 1. Det blir fel vinkel, avstånd, ja allt blir lite konstigt med att ta bild på sig själv. Svårt med blicken också.
  Så tycker jag, när jag prövar på mig själv.
  Du är fin, försök slappna av bara.
  Kram! ❤

  1. Tack och kram till dig med ❤
   Ja, det är svårt med blicken faktiskt!
   Jag var så avslappnad som jag kunde här… menar, man är ju inte det helt och hållet då man sträcker ut armen för att få en bild! 😀

 2. Resultatet blev ju bra i alla fall. Jag tar selfies ibland och bilderna blir som dom blir. Företeelsen i sig är intressant. Är vi för mycket upptagna med oss själva?

 3. Väldigt fin bild på dig! Jag förstår precis vad du menar, det tar alldeles för mycket tid, och dessutom blir man aldrig nöjd med resultatet, man känner inte riktigt igen sig, men oftast är det ju bara man själv som tycker det, och man tycker att alla andra blir så fina 😀 Jag tar väldigt sällan selfie-bilder 😀

 4. Själv tycker jag bättre om att ta foto på mig själv än när andra gör det så jag gillar selfies…hihi
  Tycker att du är jättefin på ditt foto, så du kan du med!
  Kram

 5. Jag tycker det är skitsvårt med selfies…det tar många kort innan man får ett som är acceptabelt…har lagt ner det 😉

  Ha en underbar kväll.

 6. Jag jan inte förstå alls den här vurmen för selfies.
  Men det är kanske för att jag stelnar i facet.
  Gillar inte heller skypa tycker att jag ser så tusengånger värre ut än i spegeln. Ångest.
  Jag vet man borde acceptera sig själv som man är, men lättare sagt än gjort.

  1. Ja, visst är vi för stränga mot oss själva … varför? Som om världen inte vore tuff nog ändå…
   Och det där med rösten… att höra sin egen röst på band. Huga! Helt förvrängd den med 🙂

   1. Det är svårt med. Och då tänker jag ändå att jag känner ju igen mina vänners röster. Så då min måste väl låta så. Fy.

 7. Skönt att få veta att det är mobilens fel att bilderna blir konstiga 😉 Vid mitt nuvarande universitet måste man skaffa ett id-kort med foto på och hittills har mina inskickade bilder blivit underkända. Det ställs många krav på bilden, bl.a. ska bakgrunden vara vit, pupillerna sa synas och inga reflexer får finnas i glasögonen. Det finns en risk att jag hinner bli klar med kursen innan fotot är ordnat…
  Fast jag tycker att du blev väldigt fin på din bild 🙂
  Kram!

   1. Kanske, vissa blir så himla bra på kort. Jag tycker aldrig att jag blir mig lik och försöker jag ta en bild och stirra tex i spegeln samtidigt ser jag nästan ut som en seriemördare eller något för blicken blir så läskig och genomträngande, men jag har alltid haft svårt för hur jag ser ut. Kom ihåg att jag frågade min mamma någon gång när jag var liten om hon tyckte att jag var söt och hon svarade tillbaka att hon tyckte att jag var högst alldaglig. En annan gång träffade jag killkompis flickvän som sa att hon tyckte att det var skönt att jag hade potatisnäsa. Indirekt hon behövde inte känna konkurrens från mig. Han hade väl pratat mycket om mig så hon kände visst oro. Kändes inte så roligt att höra. Publicerar bilder på mig själv emellanåt men är inte alls bekväm med det. Kram!

   2. Seriemördare 🙂 … hahahaa… hmm, nej borde ju inte skratta men du får det att låta så roligt 🙂
    Och potatisnäsan!… nej hjälp, skrattar så jag nästan kissar på mig. Du borde skriva kåserier, eller du kanske göra det redan nånstans?
    Bra är det ju om vi kan skratta lite åt oss själva och åt vår utseendefixering 😀 Kram!

   3. 😀 Haha, nej det gör jag inte men det är sant. det är så och du har rätt vi borde skratta lite mer åt oss själva och inte ta allt så allvarligt. Kram 🙂

 8. Dendär känslan är så otroligt bekant..tänkte idag när jag var ute i skogen att jag skulle ge välden en selfie..men när jag kollade på bilderna kom jag fram till att ingen blev varken snygg eller bra och jag såg verkligen inte ut sådär då jag gick hemifrån!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.