Beröm dig själv, var nöjd

Har kvar några bilder från tiden före jul, då jag pyntade bordet med ljus och bollar.
Har kvar några bilder från tiden före jul, då jag pyntade bordet med ljus och bollar.

Nu för tiden berömmer jag mig själv för allt det jag fått gjort och för saker jag, kanske mot min förmodan, klarat av. Jag är inte längre lika ängslig som jag var för ett år sedan, eller under de senaste åren som gift.

I dag bannar jag mig inte för saker som lämnats ogjorda, tids nog hinner jag med dem.
I stället för att bocka av allt på min to-do-list träffade jag en vän på fredag kväll och en annan på lördag. Det var ju viktigt det också ❤

Jag varvar småtråkiga vardagsmåsten med roliga saker, sådant som jag tycker om att göra.

Det här kanske är lättare att förverkliga för mig som bor ensam. För det mesta har jag ingen annan att ta hänsyn till.
Så man får se det ”goda i det onda” om man kan säga så. Visst önskar jag att jag ska hitta den där personen som älskar mig sådan som jag är. En människa jag kan dela en del av både vardag och fest med. Men så länge den personen lyser med sin frånvaro går det inte heller någon nöd på mig.

Livet är här och nu och rätt ofta är livet det vi gör det till.
Glöm inte att berömma och skämma bort dig själv – och att vara nöjd med det du presterar och med den du är!

28 reaktioner på ”Beröm dig själv, var nöjd

 1. Hoppas att du också träffar någon som tar dig för den du är. Det värsta som finns är en kärlek som är manupilativ och försöker ändra. Men fortfarande jag som lämnade mitt ex kan ibland fråga mig själv om jag gjort rätt, och kan känna att jag förmodligen gjort honom ledsen och ”mammakänslor” kommer fram. Menn innerst inne vet jag att jag gjorde mig själv en väldigt stor tjänst och mår väldans bättre nu. Istället för att stanna kvar och vara ledsen, nedtryckt när jag visste om ”andra kvinnor” (förnekelser från hans sida såklart) … sååå, nä. Himla glad är jag att jag blev ensam och hade planer om att aldrig någonsin mer skulle jag ha en man. Fast det gick inte som jag tänkt, väldigt snabbt därefter kom ett troll och förstörde allt, någon som jag troligtvis aldrig skulle titta en extra gång på. Hahaha 😂

  1. Hahaa! Skulle inte heller ha nåt emot att träffa ett ”troll som förstör allt” 😀
   Men allt har väl sin tid. Han kommer när den tiden är inne.
   Jag var ju den som blev lämnad, hade aldrig gått bakom ryggen på min man, haft nån annan. Han gjorde det däremot, hade en annan flera månader bakom min rygg.
   Men i dag är allt det där historia. Det tog tid att komma över, men alla motgångar som hela det där paketet förde med sig har gjort mig stark och man vet var de riktiga vännerna finns.
   Kram till dig!

 2. Jag kan skriva under på ditt inlägg!
  Det stämmer så gott in, även på mig. Och jag märker av din text att du mår bra, viktigt.
  Kram till dig, min härliga bloggvän ❤

 3. Carita, det är så kul att du börjat se ljuset i tunnelen!
  Ta det i små steg så blir allt bra!
  🙂

 4. Nån man lär det inte bli här. Har inte plats/tid. Men det tar på psyket att inte få vara kvinna. Dock trivs jag gott med att vara mamma, löpare, bloggare, matlagare och arbetsfri.

 5. Vänner är viktiga. När nån ber mej med på något så lämnar jag det jag planerat. Om de har tid med mej så vill jag också ge dem tid. ”I väntan på trollet” : ))) Fina vi!

  1. Exakt såhär är det! Om nån ber mig ut på fest eller bio eller vad som helst för små upptåg tackar jag nästan alltid ja.
   Vi är bra! Och tids nog kommer de trevliga trollen 🙂

 6. Det är viktigt att berömma sig själv, och allt på att-göra-listan behöver inte alltid vara avbockat, det är viktigt att må bra och göra sånt som är roligt också. När man är ensam, och inte har någon att ta hänsyn till, så gör det inte så mycket om man inte gör allt på sin lista. Det viktigaste är att man själv mår bra och är nöjd med det man lyckas åstadkomma 😀 Härligt att höra att du verkar må bra, ha en fortsatt trevlig kväll 😀

 7. Här varvas ”måsten” med ”vill” men det tog många år innan jag lärde mig det 😕 Alltför länge körde jag på med måstena och sedan fanns det ingen ork kvar till ”vill”. Inte kunde jag njuta av att ”måstena” var gjorda heller eftersom jag var helt slut och hade sån värk att jag inte kunde vara uppe…

   1. Lättat och lättat, jag har iaf blivit bättre på att göra vad jag vill också. 😊 Värken är som den är men det går att leva med, svåraste har varit att inte vara så förtvivlat envis och att faktiskt lyssna när kroppen skriker åt mig att: LÄGG AV NU!!!! 😉

 8. Nu låter jag så himla ”präktig” eller kanske ”överlägsen” igen, men sanningen är att jag trots att jag är gift och innan dess varit sambo i 34 (!) år med samma man som nu är min make, samt jobbat på olika arbetsplatser alltid gett mig själv en klapp på axeln om jag gjort nå’t bra. Jo, faktiskt! Det känns helt rätt liksom. Å om jag gjort nå’t mindre lyckat eller helt enkelt gjort fel har jag aldrig skyllt på andra utan omedelbart medgett att det var mitt fel. Det är både ärligt och tar vinden ur motståndarens segel om man säger så.

  Dessutom har jag alltid gett beröm till andra när jag tyckt att de gjort nå’t bra. Det blir så himla mycket trevligare då.

  Vet inte varför jag ”gått mot den svenska strömmen” här – det är ju sååååå mycket lättare att kritisera än att ge beröm, avundsjukan är ganska så utbrett här faktiskt. Å eftersom jag är lite ”anti” och gärna ”simmar mot strömmen” så. Ja, du förstår nog vad jag menar…

  1. Tycker inte att du skryter eller låter präktig, inte överlägsen heller. Tänk om fler kunde agera som du.
   Någonstans ifrån har du ändå fått självförtroendet, eller lyckats bygga upp det själv, för sådant behövs tror jag, om man ska kunna berömma andra.
   Fortsätta ”simma mot strömmen” – jag har alltid gillat din rättframhet! Kram!

 9. Väldigt sund inställning som jag verkligen känner att jag borde leva mer efter. Härligt att du känt att du utvecklats genom din kris och tack för ett härligt inspirerande inlägg. 🙂

  1. Tack till dig också 🙂
   Jag hoppas kunna dela med mig även i framtiden av peppande inlägg, för vi människor är alldeles för stränga mot oss själva – ja, alltså kvinnor i all synnerhet är det.

   1. Kanske vi funderar mer, men för egen del tror jag det beror på dåligt självförtroende, och det har jag nu kämpat över nitton månader med att bygga upp! 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.