Märkliga bilder…

… från en helg som blev omvälvande för mig på många sätt.
Här vill jag inte skriva ut riktigt allt, detaljerna går in i pappersdagboken 🙂

Då vi åkte mot Pirkkala i Tammerfors i går såg vi mycket skog, då det ännu var ljust ute. Mycket mer snö fanns det alltså norr om Mäntsälä än hos oss.

Skog, skog, skog och snö.
Skog, skog, skog och snö.
Goda munkar i Riihimäki.
Goda munkar i Riihimäki.

Vi pausade vid Riihimäki ABC-station. En liten munk kostade 80 cent. Den var god! Men hon som sålde den var en verkligt purken tant. Gillade hon inte sitt jobb, eller? Jag borde ha sagt innan jag gick att munken var god och att bageriet hade fått gott betyg på min ”matblogg”, men tanten drog ner på det… 😀

Resan blev dock ganska dyr… för jag köpte inte bara en munk för 80 cent utan ett betydligt dyrare armband 🙂 Men varje gång jag ser det kan jag komma ihåg att Tor vann 10-4 och att jag fick en riktigt fin alla hjärtans dag efter det ❤

Fattade tycke för armbandet direkt då jag såg det.
Fattade tycke för armbandet direkt då jag såg det.
Och här spelades matchen PirPi-Tor som slutade 4-10.
Och här spelades matchen PirPi-Tor som slutade 4-10.

Min syster brukar vara noga med omgivningen då hon fotograferar. Helst ska man undvika förfulande detaljer. Men jag hade ingen lust att springa fram och flytta på skräpcontainern, den är ju en del av den sanna helheten 🙂

38 reaktioner på ”Märkliga bilder…

 1. Munkarna såg mumsiga ut 😋 Armbandet var så där ”lagom” – passar både i vardagen och till fest. Bra köp 😊
  Korvgrillarna hade nog undrat vad du var för tokig människa 😉

 2. Gillar armbandet skarpt och helt klart ska man leva efter l’Oréals ”ordspråk”: I deserve it because I’m worth it. Å at fira Tor:s storseger var ju ytterligare en bra ansledning att skämma bort sig själv lite.

 3. Jag skulle nog ha sagt till. Det har jag ju redan gjort ganska så många gånger, för jag bara står inte ut längre med alla dessa sura människor som jobbar med folk.
  Byt jobb om det inte passar eller så kommer jag aldrig tillbaka. Inte mina vänner heller. Basta.
  Jag älskar den första bilden med spunnen socker på. ( träden)
  Kram! och nyfiken! 🙂

  1. Det är bra att det finns personer som du – som säger till. Det ska man göra.
   Samtidigt tänker jag att hon, tanten bakom munkdisken… säkert hade en dålig dag, kanske svårt i privatlivet.
   Men det ska ju inte få skina genom och drabba oskyldiga kunder 😦

 4. Gillar bilden på snöklädd skog, men man måste ta så många promenader, efter att ha pillrat i sig Munkar.
  Svante

   1. Många kalorier att gå bort. Kollar numera sådant, men äter som innan jag slutade röka, och kröka, för 2 år sedan. Har sedan dess lyckats gå bort 27 kg, från 96kg, till 69kg.
    Svante

   2. Det var bra jobbat! En del som slutar röka är väl rädda att gå upp i vikt, för att de börjar äta mer? Har inga erfarenheter eftersom jag aldrig mer än feströkt själv och det var himla många år sedan.
    Lite gott tycker jag att man ska tillåta sig men har själv inte ätit godis på över två veckor – och det var inte alls svårt att avstå.
    Ha det gott!

   3. Lite grand hjälpte det nog att jag helt slutade dricka öl, 8-12 burk om dagen. Det som förvånar är att jag inte kände, eller känner det minsta sug efter varken öl, eller cigaretter. Det ska ju vara så svårt att sluta, att man måste ha hjälp av experter. Jag hade rökt sedan jag var 16 år.
    Svante

   4. Den 28 februari i år är det 2 år sedan sista droppen alkohol inmundigades, och den 22 april i år är det 2 år sedan cigaretter, och gasen i tändaren tog slut samtidigt. Köpte inte något nytt.
    Svante

 5. Fy sjuttan för att möta en surkart. Hon hade nog fått skäll på morgonkvisten 😉 och tog ut det på kunderna, dumma männska.
  Jag kan också falla för speciella armband, typ det du köpte, men så glömmer jag bort dem, fy mig.
  Vad roligt att du fick jättetrevligt och att Tor vann 😉 ❤
  Kram!

 6. Fint armband!
  MEN du, gud vad roligt det är. När jag tittade på bilden tyckte jag den var fin med den gula byggnaden, blå himmel, skuggan…ja, en bra komposition. SEDAN när du sagt att det stod en kontainer där var jag tvungen att titta en gån till- DÅ såg jag den!
  MAN ska aldrig påpeka felen! Dom brukar klara sig undan betraktarens öga!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.