Inte likt mig…

… att köpa en bok med recept! Inte alls likt mig… måste ha fått nån blackout där på mässan i Tammerfors 🙂
Kanske jag har en hemlig dröm om att kunna baka? För jag är inte så bra på det. Har sällan det tålamod som krävs för att mäta alla ingredienser exakt eller att blanda dem tillräckligt länge.

Tror att jag ska göra de första kakorna i mugg tillsammans med min syster. Hon är en virtuos på att baka och har dessutom alla redskap som behövs.

Receptboken.
Receptboken.
Det är inte Halloween än, och dessutom tror jag att jag inte ska ge mig in på ett så här svårt verk i början.
Det är inte Halloween än, och dessutom tror jag att jag inte ska ge mig in på ett så här svårt verk i början.
Ska nog börja med en lite enklare variant.
Ska nog börja med en lite enklare variant.

 

29 reaktioner på ”Inte likt mig…

 1. Har alsrig bakat nå’t i hela mitt liv. Å den här kokboken hade nog inte ändrat på min inställning heller om jag ska vara helt ärlig. Dessutom gillar jag inte sött…

  1. Just det – den som inte gillar sött och kanske främst choklad har inte mycket nytta av just den här boken 🙂 Jag tror att den nån gång får landa och stanna hos min syster om hon vill ha den – jag vill bara testa om jag är hopplös på bakning eller om kakor i mugg kunde vara min melodi.

 2. Äsch, det är inte svårt att baka egentligen. Eller att laga mat för den delen. Det handlar mer om vad man känner för/är intresserad av. Baka när man egentligen inte vill eller orkar blir inget bra. Och man får inte ha ont om tid… Det är som jag brukar säga om stickning; jag kan lära vem som helst så länge personen vill lära sig. Det låter skrytsamt men är inte menat så utan är baserat på att jag kan lära både höger och vänsterhänta ☺

  1. Visst har du rätt – allt man vill lära sig kan man lära sig. Det brukar jag säga till dem, kanske främst äldre personer, som tror att de inte kan lära sig nåt om datorer 🙂 Tid och lite tålamod krävs förstås också för de flesta sysslorna.

   1. Precis så är det, tid och tålamod. Det är därför det finns saker jag skulle vilja kunna men där jag insett att tiden inte räcker. Och inte nödvändigtvis tålamodet heller 😊

 3. Kul! Jag är urusel på att baka … dock inte chokladbollar och kavla pepparkaksdeg, men allt det andra. 😳😂

 4. Känn dig inte ensam jag har gjort likadant 🙂 Och jag är urdålig på att baka..
  Dom små spökena har jag ätit jag har med dom i ett halloween inlägg och jag hade absolut inte gjort dom utan köpt dom.. 🙂 Dom jag köpte var svarta på insidan om dom var goda ja absolut.. Kram !!

  1. Jag vill utmana mig själv lite och hoppas kunna klara åtminstone en kaka. Hur det än går med den ska jag blogga om den lite längre fram.
   För det mesta köper jag också bakverk 🙂
   Fint att känna att man inte är ensam!

 5. Ibland kan det vara väldigt avkopplande med matböcker- det brukar ofta vara så fina bilder! att man sedan blir sugen och får lite tips och ideer är ju bara ett plus!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.