Drömresor

Drömmar ska man ha. En av mina är att åka med transsibiriska järnvägen. En annan är att åka Hurtigruten. Som redan var bokad och delvis betald i augusti 2015 men som inhiberades av researrangören 😦

Med tåg till Beijing.
Med tåg till Beijing.

Egentligen har jag besparingar, så jag skulle ha råd att åka nästan vart som helst på stubinen. Malediverna, Dubai, Australien, Miami… inte alla på raken men en i alla fall. Detsamma gäller Rosa Bussarnas äventyr, Transsibiriska järnvägen, Hurtigruten…

Samtidigt tänker jag att jag kan behöva pengarna i framtiden… Jag har inte hela tiden säkra inkomster, fastän jag klarat mig hyfsat de första månaderna som egenföretagare.

Och så tänker jag också… vem vet om jag får vara frisk resten av livet? Kanske jag bara har en vecka kvar att leva.

Det är ett dilemma. Förnuftet säger, bränn inte pengarna!
Äventyrslystnaden, tankarna kring att jag ännu orkar och kan … att det finns så mycket att se där ute i världen … får mig att tänka ”åk iväg – nu!”

Hmm… först ska jag bara…
Ni vet. Undanflykterna. De kloka tankarna…
T.ex. få exets och min bostad såld.
Sedan åker jag!

 

36 reaktioner på ”Drömresor

 1. Du behöver lyssna på både förnuftet och reslusten. Tanken att åka när er fd lägenhet är såld är väl bra – då kan du förhoppningsvis resa utan att ta av sparkapitalet. Och göra både förnuftet och reslustan nöjda 😉

 2. Jag säger – res! Dottern åkte hela vägen till Mongoliet förra året och tyckte att det var fantastiskt. Däremot var en av mina kunder besviken på Hurtigrutten. Allt extra man ville göra kostade pengar och han tyckte att det var dyrt i förhållande till vad man fick för pengarna.
  Jag som fick barn tidigt i livet reste aldrig då men nu reser jag, googlar, åker billigt och bor enkelt för att kunna resa så mycket som möjligt. Det är mer att semesterdagarna inte räcker…

  1. På något sätt tror jag det var meningen att Hurtigruten inte skulle bli av för min del, Transsibiriska lockar mer.
   Kring 1.800 euro lär man klara sig med, för resan. Ska börja kolla upp!
   Jag behöver inte ens tänka på semesterdagar mer, jag kan åka när jag vill… om jag bara anser mig ha råd 🙂

 3. Du kan göra fantastiska resor utan att lägga ner en förmögenhet som exvis Hurtigrutten kostar. Du som är journalist skulle kunna få jättebra reportage om du reste lågbudget i länder utan att besöka turistfällorna. Du kan exvis åka med ett fraktfartyg för bråkdelen av biljettpriset på Hurtigrutten

 4. Hej varför inte åka till Spanien Barcelona så har du mycket att fotografera för jag såg att du läser Spanska på Babel .Men om du åker till Alicante o Torrevieja så finns det även här mycket att titta på och billigare än i Barcelona .Bostäder för 39000euro som skulle passa dig och det är billigt att leva här 99cent för en flaska vin samma för 1kg röd paprika .Lunch för 2-4 euro och maten är mycket billigare här än i Finland o Sverige

  1. Ajaj hördu, det där börjar låta lockande. SÅ billigt att leva där!
   Men jag antar att det inte är hela sanningen, behövs troligen mycket papperskrig innan allt är klart och jag är ju inte pensionär heller 🙂
   Men… du sådde ett frö!

   1. En del kan jag göra på distans, men jobbet för lokaltidningen går ju inte att göra så – det kräver att jag verkligen är HÄR 🙂
    Men kanske jag kunde få nya jobb som gick att göra enbart via datorn från Spanien.

 5. Du har samma drömresor som jag, Hurtigruten och transibiriska järnvägen. Plus att hinna med alla Europas huvudstäder innan jag dör. Det blir till att önska sig ett mycket långt liv! 🙂

 6. Du behöver ju inte bränna alla dina besparingar på att resa. Du kan ju börja med en liten del av dom som du satsar på en resa. Man lever bara en gång.
  Förstår fortfarande inte varför det är så svårt att sälja den gamla lägenheten. Är den för dyr eller ligger den i ett mindre attraktivt område kanske. Minns att jag ställt frågan förut, men har nog glömt att kolla ditt svar.

  1. Den är absolut inte för dyr, man får inte ens en etta i Helsingfors för samma pris. Det här är en fyrarummare.
   Den ligger 2 km från Lovisa absoluta centrum, ljus gavelbostad. Andra våningen, ingen hiss i och för sig och en bostad som bör få en ytlig renovering.
   Det är nog bara så att bostäder i små städer tar tid att sälja 😦

   1. Glömde kolla ditt svar så därför svarar jag först nu. Planering behövs. Jag har bara drömt om att resa men inte kollat det praktiska.

 7. Min väninna och jag jobbade ett år, mitt i studierna. Vi åkte till Gran Canaria. Föll inte hennes mamma i smaken. Men hennes pappa sa:”Res. Res så mycket ni orkar. En vacker dag går det inte mera”. Han hade så rätt. Nu försöker jag ta igen det jag missat, på grund av ”måsten”…. Låt inte dem ta över!

 8. Jag är inte så ressugen, kan beror på att jag anpassar mig lätt till det jag vet att jag kan. Förpestar inte mina tankar med sånt som jag vet att jag inte kan förverkliga. Det stoppar inte drömmarna men de är just drömmar. Jag drömmer också om en stor lägenhet med en stor terass med högt läge, kanske mot vatten men en stor park är inte heller helt fel. Och det har jag drömt om sen jag var barn. Jag har väl 40 år kvar att förverkliga det om om jag lever tills jag blir 100 år.

  1. Drömmar ska vi ha, både stora och små. En del förverkligas aldrig, andra kan uppfyllas 🙂
   Vem vet om du vinner på en lott en dag, eller på Lotto – förutsätter att du spelar förstås 🙂

 9. Hade nog tänkt precis som du gör. Tycker det är kloka tankar. Håller tummarna att någon vill köpa lägenheten. Det är inte bara pengarna utan kanske också att det hänger kvar från det förflutna.

  1. Just det. Jag vill bli av med bostaden också därför. Plus att vi måste betala långt över 300 euro för ”luft”, dvs en bolagshyra för underhåll av hela huset, sådant som alla betalar – vare sig man bor där eller inte. Känns som väldigt bortkastade pengar… 😦

 10. Det är ett dilemma….är ju så svårt att veta hur man bäst gör. Tyvärr tror jag att det blir ”fel” hur man än gör. SÅ det är väl lika bra att inte göra något alls! 😉

   1. Det finns ju resor i olika prisklasser – och nu på söndag ska jag till östra Finland för att kolla en innebandymatch – det är ingen dyr resa, och den sker i goda vänners lag 🙂

   2. Låter roligt! Vi håller alla tummar för Lovisa!
    kram och ha en fin lördag!

 11. Det är också min drömresa att åka Transsibiriska järnvägen.Jag undrar om det någonsin blir verklighet med tanke på att jag drömt om detta så länge jag kan minnas.Men jag har åkt den många gånger i fantasin.Kan tågbytena och tågnummerna så jag är väl förberedd om det blir av någon gång:-)

  1. Skojigt att höra! Jag tror många drömmer om åka den här järnvägen. Jag älskar att åka buss och tåg långa sträckor så jag tror att resan skulle passa mig.
   Jag kan ännu inte tågbytena utantill 🙂

  1. Jag tror att Rolf bor i Sverige och jag känner honom inte alls personligen. Jag vågar bara resa iväg med personer jag känner, som jag har mött face to face och som jag vet att jag kan vara totalt mig själv med.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.