Varvar roliga saker med jobb

Steg upp strax efter klockan nio. Skönt att kunna ta dagarna i stort sett som de kommer. Hasar ännu klockan 12.30 på i ”nattsärk och tofflor”. Pysslar med ditt och datt, men jobbar också lite mellan varven.
Vi ska ha ut en tidning på torsdag och jag vill absolut inte lämna allt till onsdagen. Endast de saker där jag behöver ta kontakt utåt lämnar jag till vardagen, men det finns mycket jag kan förbereda hemma i lugn och ro. På det sättet slipper jag stress, och det är en av många fördelar med Nya Östis att vi mestadels jobbar hemifrån i egen takt.

Sysselsättning om kvällarna. I lördags var det uppesittarkväll med Bingolotto. I kväll väntar Kungahuset på TV4.

Jag beundrar unge Emilio, hans trevliga sätt och hur duktig han är på piano. Han uppträdde i Bingolottos uppesittarkväll i lördags.

Själv kan jag inte spela piano, tog några lektioner för fem år sedan, men orkade inte öva så mycket som krävdes. Melodica har jag spelat, på den tiden såg den ut så här, man blåste i den. Gitarrlektionerna tog jag som ung, vissa låtar kan jag spela fortfarande, men många är det inte.
Jag kan inte sjunga särskilt vackert heller – jag gör det liksom mer gärna än bra 🙂 Och dansa kan jag, det jag lärde mig på danskurserna som ung sitter minsann i än.

Dessutom kan jag uttrycka mig i skrift och jag skriver snabbt med tio fingrar. Man får vara nöjd med det man kan och inse att vi människor ska vara olika, så att vi kompletterar varandra.

8 reaktioner på ”Varvar roliga saker med jobb

 1. Jag har inte heller musikalisk ådra. Skriva kan jag inte heller fast det skulle så gärna ha velat. Men texterna flyter inte naturligt varken på pappret eller på skärmen. Lite sorgebarn.
  Men kan annat. Bra på att renovera, göra hattar, silversmide, hyfsat på foto, förvånansvärt bra på att tapetsera. Men det jag verkligen kass på är ju ordning och reda. Att göra av med saker gör verkligen ont i hela kroppen. 😩
  Ha en fortsatt fin dag.
  Kram! 🤗

 2. Inte visste jag att du hade/har så många musikaliska talanger!? Jättekul!
  Själv är jag totalt hopplös och i det närmaste tondöv;-)
  Å visst får man vara nöjd med det man behärskar och tycker är roligt! Å som journalist underlättar det ju att kunna skriva;-) Duktigt att du använder 10 fingrar!

  1. Vi är alla bra på nånting – du har också talanger, kanske till och med några dolda?
   Jag tror du är bra på att fotografera, bland annat – du vågar, knäppa även det lite ovanliga, oväntade 🙂

 3. Hej Carita o god fortsättning på julen .Jag bara undrar skriver du inga böcker för det står inne i huvudet på en författare

 4. Alla är vi bra på något och det skall vi vara nöjda med. Jag pysslar gärna och tycker om att fota, om det är bra vet jag inte med det viktigaste är att jag tycker de är rolig.
  Ha en bra dag.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.