Veckans ord – SPEL

Kan knappast ha undgått någon att fotbolls-VM pågår. Det är SPEL som jag följer med stort intresse.
I går var det extra härligt att se Sverige besegra Mexiko.
Sverige är i åttondedelsfinal! ❤

Klappat och klart, seger 3-0!

Ännu härligare hade det varit om Jimmy Durmaz hade fått spela, om så också bara fem minuter på slutet. Som en manifestation mot rasism och hat.

Att Tyskland, som på ett bra men snopet sätt besegrade Sverige i grundseriematchen innan, nu blev sist och inte tog sig till slutspelet… det var otippat men kändes rättvist, så många chanser som Sverige hade både mot Tyskland och Mexiko.

Glädje!

Blev det ibland för spännande ägnade jag mig åt ett annat SPEL som genom åren gett mig mycket glädje, Wordfeud!

Det är Sanna som håller i trådarna då det gäller fotoutmaningen veckans ord!

 

22 reaktioner på ”Veckans ord – SPEL

 1. Idrott är sådant jag undviker, då jag inte längre kan deltaga där. Promenader får räcka.
  Svante

 2. Ja det gick bra igår! Jag tittade bara de sista 10min och det pga av (jag var på promenad) när två småkillar kommer utrusande fr ett hus o gallskriker:SVERIGE GJORDE MÅL! !!!! Då var jag tvungen att fråga om vi ledde 2 noll blev det blixtsnabba svaret och sen var de borta. Så då gick jag hem och slog på TV.n.
  Då har du mer fotboll att se fram emot nu! Ha en bra torsdag! ☺

 3. Vad gäller fotboll som bidrag till ”spel” – ja, då tänkte vi i samma banor, nästan;-)
  Ja, vem skulle ha tippat Sverige som gruppetta? Ingen! Helt fantastiskt! Är också glad att Mexico gick vidare. Laget spelar en rolig fotboll, dock inte mot Sverige. Win-Win för båda lagen.
  Tysklands sorti är den största skrällen i VM-historien. Det har nämligen aldrig hänt att tyskarna fått respass redan efter gruppspelet. Laget spelade håglöst och utan glädje.

 4. Har alltid gillat alla möjliga slags spel. Spel på en skärm är inget för min nerv. Den protesterar efter bara 10 minuter. Det var väldigt passande att ordet var *”spel” just den här veckan. Ha det bäst 😀

 5. Vad gäller lagspel är fotboll booooring om du frågar mig. Undantaget matchen du åsyftar, fast hur sjutton ska man i förväg veta vilken match som är lönt att se…Hockey är mer underhållande om du frågar mig, snabbare spel i liten rink och kortare matchtid. Ordspel däremot, liksom korsord, det är rolig underhållning…

  1. Visst är vissa fotbollsmatcher trista, speciellt då lagen inte satsar offensivt 🙂
   Men fotboll är roligt på många sätt, bjuder på dramatik, spänning.
   Klart dock att hockeyn är snabbare och ger fler mål, såsom även innebandyn!

 6. Fotboll intresserar mig inte det minsta men jag gläds åt att fotbollsfansen är glada :-). Jag hoppas glädjen håller i sig så länge som möjligt.

 7. Har aldrig testat Wordfeud men gissar att det är starkt vanebildande. 😉
  Fotboll är däremot inte vanebildande för mig.
  😉😀

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.