Värmebölja

Vi har haft +29 grader i dag, och värmeböljan ska fortsätta minst en vecka till om man får tro prognoserna. Jag har inget emot den, tvärtom har jag bestämt mig för att gilla läget den här sommaren. I fjol kom vi inte många dagar över +20 om jag får tro vad jag själv skrev på bloggen, och det får jag väl lov att göra 😀

I värmen är det här lunchfavoriten. Mozzarella, tomat, basilika, svartpeppar, balsamico på rustik baguette.
På morgonen och fram till fem, sex på kvällen är det svalt på min balkong.

Installerade appen Lifelog som är gratis och som behändigt räknar steg, cykelkilometer, tiden jag sovit osv. Jag är så glad för att jag har förmågan att sova då jag känner att jag vill och att jag behöver det. Nio timmar natten mot fredag och tio natten mot i dag ❤

Snart dags för bronsmatchen Belgien–England. Jag hejar på Belgien i dag och på Kroatien i morgon.

21 reaktioner på ”Värmebölja

 1. Lycka till med idrotten. Själv bryr jag mig inte ett dugg. Har ju inte ens en TV.
  Svante

   1. Skönt att det snart är slut med allt bråk i tidningarna.
    Svante

 2. Vackra blommor på balkongen. Hejar också på Kroatien i morgon. Värmen är ok men torkan känns skrämmande. Det finns inte foder till djuren och långa köer till slakterierna. Skåne har inte fått regn på 80 dagar.

  1. Fy för torkan! Jag undrar ändå varför vi människor inte kan vattna, vi har ju tillgång till modern teknik?…
   Men jag har också hört att arealerna är för stora för det. Man kan inte släpa ut slangar och bevattningssystem.

   1. Här beror det på att grundvattnet är så lågt att brunnarna sinar och sjöarna har inte haft så lågt vatten på 50-60 år. Det är vattningsförbud på många orter tyvärr. Ännu kan vi vattna hos oss men vi måste spara. Märker att vattnet är ca 15 cm lägre i den sjö jag badar i.
    Hoppas på regn snart.

 3. Japp, det var årets varmaste dag här också. 30 grader enligt väderappen. Precis som du njuter jag av värmen, då jag också minns fjolårets urusla sommar.
  Perfekta tapas! Tack för idén! Enkelt och gott.
  Hade helst sett att England vunnit, men Belgien var det bättre laget, helt klart. Första gången det blev en medalj för Belgien i VM-sammanhang.
  Imorgon hejar jag nog på inget av lagen. Gillar 19-åriga Mbappé och Griezman i Frankrike lika mycket som jag beundrar Modric och Perisic samt Kroatiens målvakt Subasic. Så för en gångs skull håller jag mig neutral;-)

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.