Oense med Ernst?

Favoritprogrammet, Sommar med Ernst 🙂

Missar ogärna ett avsnitt av ”Sommar med Ernst” eller nåt annat av programmen med honom.

Men i dag var jag LITE oense med honom.
Han uttalade växten klematis så här: KLEE-matis.
Jag säger kleMAAtis.

Sedan talade han om kåbåjjfilmer och menade troligen cowboyfilmer som jag uttlar KAUVBÅJfilmer 😀

Men. Man kan inte få allt här i livet, inte ens med Ernst.

Och i hans program är det som i finlandssvenska Strömsö. Han tillreder mat och andra smakar. ”WAU så gott, så underbart”, säger alla. ”Fantastiskt”!

Ja men inte kan de ju på TV säga ”fy fan så äckligt, uääk – och huj”!

23 reaktioner på ”Oense med Ernst?

 1. Det här fenomenet Ernst alltså… älskad av kvinnor, hatad av män, verkar det som. Jag introducerades förra sommaren av Syrran då jag var hemma. Hon satte mig ner framför TVn så att jag skulle få förundras…. hon blev nog lite besviken när jag höll med mera med männen än kvinnorna. Var faktiskt inte så förtjust…. Fast till all lycka är ju smaken delad liksom baken… 🤔😜

 2. Jag håller med dig vad det gäller matlagning. Har länge retat mig över detta. Inte bara hos honom utan på hos alla. Speciellt när de själva utbrister efter att har smakat av och näst intill svimmar av hur gott maten är som de lagat.

   1. Det såg jag faktiskt idag. Men å andra sidan så försökte de hitta en ny rätt, så kockarna var överens om att första försöket inte var nåt vidare gott. ⛈
    Ä N T L I G E N !🤣🤣🤣

 3. Vad jag tycker om honom vet du ju redan, så jag ska inte tjata om det 🙂
  Ha en fin dag Carita!
  Kram

 4. Ja minsann så är det å strömsö är så trevligt att titta på ….klimaatis säger jag mä..ha det gott…☺

 5. Har tittat på Ernst ibland men tycker han har blivit fjantig och använder samma uttryck hela tiden. Tittade en stund igår men blev bara trött.
  Ha en bra dag.

 6. Här i Sverige har jag bara hört Kleematis. I Tyskland säger man Klemaatis. Läste svaret på Facebook. Nu har vi lärt oss nåt nytt igen 😀

 7. SAOB nämner båda sätten att uttala. Petnoga kan man inte vara, vi är många på jorden och alla ”har rätt”. Min blick föll nu på tidningen ”Kemia”. Har de finskspråkiga rätt, eller vi? K eller Tj? På samma sätt kan man hålla på med massvis av ord… Ha det gott, vi har många klemaatisar! En kort e-post väntar…

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.