Stenläggningen nästan klar

En månad har det tagit att få bryggan och stenläggningen nästan klar. Svettigt värre 😀 Några hus har jag byggt här och där, en fyr och ett par båtar är också nästan klara. men mycket återstår. Bland annat att skapa himmel och hav 😀

Ett utomordentligt sätt att koppla bort jobb och andra ”måsten”. Den här dagen har jag varit extra känslig och blivit ledsen ett par gånger.
Att vara en high sensitive person har sina sidor. Men det har också sina fördelar om man lär sig hantera HSP på rätt sätt.

Det var ett tag sedan jag grät, men i kväll föll några trötta ledsna tårar.
Jag tränger inte tillbaka dem, förnekar inget, försöker bli bättre på att förstå mig själv varje dag.

39 reaktioner på ”Stenläggningen nästan klar

   1. Jag ska straxt gå och lägga mig, så jag orkar upp, och skotta den där snön, som inte ska komma i natt enligt SMHI, för nu snöar det vad Trafikverket kallar ”måttligt”. Jag åkte till Färila, och handlade redan idag, för jag kände på mig att det skulle börja snöa redan nu.
    Svante

 1. Jätte kram till min goa vän. Ibland är det bra med tårar.
  Så långt du har kommit och stora ytor med samma färg det kan inte vara lätt.
  💕

   1. Ja, det stämmer nog, så har jag också läst.
    Och talang låter bättre än ”diagnos”, vilket HSP inte heller är, det är liksom mer en samlad beskrivning av olika personlighetsdrag.

   2. När jag lärde mig om HSP kunde jag vända det som varit en belastning till en styrka som jag har väldig nytta av i olika sammanhang.

   3. Ja, det var rätt gjort av dig – jag håller på att försöka lära mig nytt om mig själv varje dag.
    Att sätta gränser, inte låta sig utnyttjas och att göra HSP till en styrka.

 2. Förstår att pusslet skingrar dina tankar. ”Highly sensitive person” – HSP visste jag inte ens att det fanns. Kunde inte låta bli att göra testet i din länk, och som du säkert kan räkna ut så är jag ingen HSP.
  Att gråta kan ju också medföra en viss lättnad. Hoppas gråten gjorde det hos dig idag.

  1. Jag grät inga floder, det var mera uppgivna tårar, kanske av trötthet.
   Ibland känner man negativt motstånd från omgivningen, men jag brukar komma igen 🙂
   Jag har gjort några HSP-test och de visar alla gånger att jag är HSP, men jo – jag hade nästan kunnat gissa att du inte är det.
   Såsom jag sagt förr – fint att vi alla är olika. Vi kompletterar varandra!

 3. Ditt pussel är underbart och jag beundrar verkligen ditt tålamod och arbete med det 👍👍👍 Det är längesedan jag fick läsa att du var ledsen 😢 och det måste man få vara ibland.. Massor av tröst och tycka om kramar till dig jag är glad att jag får vara din vän.. Hoppas du får en GLAD 😊 helg.. Nicki 💓

  1. Jag är också tacksam och glad för att empatiska du är min vän ❤
   Tänk så mycket tröst och styrka jag har fått genom åren genom bloggen.
   Den här dagen känns redan bättre!
   Kram!

 4. Det är lätt att bli ledsen om man är för trött, hoppas att du mår bättre nu. Andras obetänksamma kommentarer kan göra ont ibland. Bra att du har hittat ditt sätt att varva ner och koppla av. Jag har fotona, men ska snart plocka fram mitt pussel så får vi se hur det går. Sköt om dig!
  Kram

  1. Det var ett par kommentarer som gjorde mig ledsen, jo. Jag kollade med en vän om hon hade upplevt situationen lika som jag, men det hade hon inte.
   Ibland överreagerar människan i vissa situationer, och det händer ofta – såsom du säger, då hon är trött.
   Kram!

 5. Ja vi jobbar med våra känslor, jag är också högkänslig och jag målar och skriver och du pusslar och skriver. Hoppas du får en lugnare helg med lite glädje och att pusselbitarna faller på plats.
  Jag tar till mitt målande för idag vill jag gråta, min mans ögonoperation misslyckades idag.
  Kram

 6. Stenläggningen ser väldigt jobbigt ut. Du fixar resten också!
  Nej, man ska inte svälja tårar. Känslorna måste ut oavsett vilka. Annars äter de upp en inifrån. Tröstkram och ha en trevlig helg!

   1. För skojs skull tog jag testet du länkade till och fick reda på att jag definitivt inte är överkänslig. Dock undrar jag om detta med överkänslighet kan gå hand i hand med ångest och/eller depression….? 🤔

   2. Jag känner inte att jag har ångest och depression. Känner mig alltså inte på det sättet svag och utsatt.
    Jag är bara extra känslig och skäms inte över det, vill gärna tala öppet om det och kanske få människor att förstå att vi alla är väldigt olika.

   3. Det är bra! Ångest och depression är svåra och tunga att behöva tampas med för den som drabbas. Min undran handlade mera om ’i allmänhet’…. Har ngn som redan lider av ångest/depression större chans att också vara överkänsliga? 🤔

   4. Ja, det finns kanske samband mellan överkänslighet och ångest/depression.
    Men jag ser HSP mer som en förklaring till att alla inte står ut med höga ljud, bullrig omgivning.
    Vi HSP:are kan också avsläsa sådant som andra inte känner, t.ex. atmosfären i ett rum, där det finns eventuella motsättningar bland människor osv.
    Jag har så gott som alltid haft rätt då det handlat om känslan av att avläsa vem som inte gillar mig. Jag vet inte alltid varför personerna inte gillar mig men jag känner starkt av deras motstånd.
    Komplicerat men då man läser på får mycket sin förklaring.

 7. Jag tror inte att man skulle säga att det är en diagnos, snarare en personlighetstyp eller ett personlighetsdrag – och många av oss är samtidigt såväl introverta som periodvis extroverta, men med stort behov av lugn och vila.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.