Tacksam för mycket

Ett trevligt avbrott i vardagen i går. Ett möte med en förening där jag inte längre är sekreterare, så det är inte betungande utan mer berikande med umgänget. Antalet möten är också bara sex, sju per år.

I går hade mötesvärdinnan Barbro dukat upp så fint. Hon serverade pajer hon själv bakat, en med svamp och en med skinka.

En stor bukett med tulpaner prydde bordet och levande ljus förhöjde stämningen.
Den läckra pajen med trattkantareller från närbelägen skog.

Tacksam för vänner, bekanta, umgänge. Tacksam för jobbet som, trots att det är hektiskt och krävande ibland, ger mig så mycket. Jag har producerat och hanterat texter så länge jag kan minnas, och att nu få jobba med en superlokal tidning är berikande. Att dessutom få göra det hemifrån gör inte saken sämre.

Vissa dagar är jag helt för mig själv, men jag behöver ensamheten och friheten som den ger. Frihet att loda runt i nattsärken och okammat hår om jag vill.
Andra dagar träffar jag folk på möten, på evenemang, på intervjuer, på matcher och kontakt håller redaktionen nästan dagligen via mejl och telefon.

Tacksam är dagens ord ❤

25 reaktioner på ”Tacksam för mycket

 1. Åhhhh …. kantarellpaj! Från egna kantareller, dessutom. Det är vardagsrikedom, det!

  Förstår precis känslan av den där friheten att kunna gå runt i okammat hår, inte sminka upp sig och klä på sig speciellt för att gå till jobbet. Jag jobbar ju också en del hemifrån men borde väl ta och hitta en anställning. Men det tar emot. 🙂

  1. Ja, från egen skog – extra gott!
   Om du trivs med jobbet hemifrån, varför söka anställning då?
   Är du företagare? Det är jag. Tufft på ett sätt, men ger stor frihet också.
   Kollade din blogg – minns inte nu via vem, Lena i Wales kanske 😀
   Kram!

   1. Mannen min är ju egenföretagare och jag har halkat på hans saker … Men det är ju alltid bra med i alla fall en stadig inkomst.

    Det var nog hos Lena. Troligen. 🙂

   2. Jag är singel och ensamföretagare, borde inte få bli sjuk – orka, orka…
    Friheten är guld värd, men visst är det tungt ibland.
    Ja, det var via Lena som jag hittade din blogg 🙂

 2. Jag är jättenöjd med att ha avvecklat alla föreningsmedlemskap, i och med flytten till Kårböle 2006. Jag lyckas alltid säga vad jag tycker, om saker, och ting, och det får man inte göra, om man inte är ordförande. Kårböle Byalag betraktar alla i byn, som medlemmar, bara för att man inte tar ut medlemsavgift. Så naturligtvis fick jag lov att begära utträde ur Byalaget, för annars betraktades jag, som medlem.
  Svante

   1. Demokrati är i mina ögon att man respekterar andras åsikter. Jag har under min tid på jorden lärt, att de flesta, som slagit sig fram till ledande positioner, anser att demokrati är när alla tycker som jag. Jag håller mig därför borta från föreningslivet, då slipper jag bli irriterad,
    Svante

  1. Korta stunder då och då känner jag mig ensam, övergiven, missförstådd.
   Men det gör nog alla ibland.
   Så man samlar sig, och kämpar vidare, och ser guldkornen i vardagen.
   Kram till dig och klappa Minton!

   1. Ja livet är upp och ner. Vintern är en tid då jag saknar socialt umgänge och då är jag glad för bloggvännerna. 😊

   2. Ja, människor kurar ju mest hemma och inomhus och vi som lever ensamma måste själva vara aktiva om vi vill ha umgänge, man blir inte ofta bjuden på fest då man är singel och om där bara är par 🙂

 3. Det är fint med tacksamhet. Egentligen borde man tacka för varje dag som man får ynnesten att slå upp sina ögon ❤
  Jag har skrivit många tacksamhetslistor i mina dagar. Fast egentligen behövs inga listor. Men nu fick jag lust. Att skriva en kort en. Kram!

  1. Tack min vän ❤
   Jag vet att du förstår!
   I min tacksamhetsbok, där jag fyller i övningar då och då, handlar det bland annat om att kunna känna tacksamheten för att vakna upp till en ny dag.
   Kram!

 4. Du har haft förmånen att välja de bästa av minst två världar. Å som ”löneförmån” ingår denna läckra paj. Är ingen fan av pajer, men trattkantareller kan jag inte stå emot, inte ens i pajform;-)

  1. Ja, jag har nu övat mig i tacksamhet länge och börjar se vad livet gett mig, vad som finns att uppleva och se, alla små saker i vardagen.
   Vet att du förstår, det yrkesmässiga då du också är / varit i branschen!

 5. Lustigt. Jag hade inte gjort paj på jättelänge men jag måste ha sett din bild och inspirerats, det blev en kycklingpaj i går. Så vacker bild på tulpanerna och ljuset!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.