Ören på snören

… heter den här fräscha växten. Ute har det i dag varit grått och en temperatur kring nollan eller två minusgrader. Har hört att delar av Sverige har +7, strålande sol och vårkänslor.

För att få in lite av våren till mig själv gick jag till blomsterhandeln bakom hörnet och köpte en Rotundifolia Peperomia, även linspeperomia eller ören-på-snören kallad.

Många sådana här små växter får plats hos mig.

Då jag var på min dagliga syreintagningspromenad lämnade jag ett postcrossingkort i lådan. Det var svårt att fotografera.
Jag behöver alltid ett mål då jag är ute och går och nu var målet bland annat kiosken, Galleria varuhuset och blomsterbutiken.

Ett kort med Muminmotiv for iväg till Tyskland.
En gränd mitt i stan. Var är alla människor, undrar i alla fall min bloggvän BP 😀

21 reaktioner på ”Ören på snören

 1. Till, och med Kårböle har haft plusgrader idag, och har det fortfarande. +5,9 i solen, och +4,9 i skuggan, detta trots att det blåser 15 m/s 15:03. Snön på träden har blåst bort, och takdroppet är ganska stort.
  Svante

 2. Oj vad snö du har. Blommor piggar alltid upp och lite nytt behövs efter vintern. Det har varit strålande sol och + 7 i skuggan. Minton och jag har suttit i våra solstolar och njutit.
  Kramar

  1. Jag längtar också efter att få sitta någonstans där solen värmer, fastän kanske snön ännu finns kvar.
   Där det är lä och sol kan det vara riktigt varmt. Till min balkong kommer solen nog först om nån månad, om jag minns rätt.
   Kram!

 3. Vilken fin växt och med ett lustigt namn. Jag har en som kallas ”plättar i luften”. Vilken fantasi de har som sätter namn på plantor.
  Kram, Ingrid

 4. Så fint med din nya bakgrund – tulpaner känns väldigt rätt just nu! Lika folktomt som på min promenad … men här är det sällan jag träffar någon 🙂 Härlig liten krukväxt med fin grön färg på bladen.

 5. Trevlig krukväxt, hoppas ni trivs med varann.
  Ja det finns skojiga namn på växter. Ärtor på tråd heter en.
  Snart dags att byta mylla på växterna. Jag har 20 Sankt Paulior, puh. Omplanteringen är en både jobbig och ”klåttig” procedur, men ett säkert tecken på att det blir VÅR. I år också.
  Ha det bra.

  1. Plättar i luften har jag också hört om en växt 🙂
   Det där med att byta mylla är ett måste men ett riktigt stök… *puuust*
   Jag har bara en St Paulia men de är rätt tacksamma.
   Ha det bra du med på Alla hjärtans dag!

 6. Kärt barn har många namn, och det gäller din söta lilla blomma också:-)
  Å du har absolut rätt, precis vad jag tänkte fråga – var tog alla människor vägen. Borde ju vara van vid det här laget att Lovisa vintertid är död;-)
  Japp, vi hade 7 plusgrader och sol idag, och det lär vi även få imorgon om SMHI får rätt.

 7. Levande växter är något som prioriterats bort under min sjukdom. Nu enbart oäkta grönska hemma.
  När jag får flytta hem igen så tror jag att jag ska samla på mig lite levande växter igen. Kanske en sån som du har köpt!?
  Kram

   1. Ja jag räknar med att jag kan ha det igen från våren.
    Orsak att jag inte kunnat ha det: Utmattningssyndrom. Låter säkert fånigt, men när det slår till så pass som det gjorde, tvingades jag säga upp mig från jobbet, orkade inte vattna växter, städa, laga mat – orkade ingenting. Har snart varit sjuk i tre år nu. Men efter långvarig rehabilitering och efter långvarig sjukskrivning slutat jobba så börjar jag bli människa igen.
    Orsak nr två: stambyte pågår där jag bor. Så just nu bor jag i en lånad lägenhet. Om ett par veckor kan jag flytta hem igen.
    Inom en månad: räknar jag med att vara hemmastadd igen och fått ordning på allt, och då ska jag börja skaffa levande växter igen. Åtminstone i två av rummen samt köket!

   2. Oj då. Inget trevligt med utmattningssyndrom 😦 Det tar tid att återhämta sig.
    Fånigt låter det inte, jag känner några som gått rejält i väggen och som inte orkat företa sig nånting, så jag förstår dig ❤
    Hoppas innerligt att flytten tillbaka hem blir positiv för dig och bjuder på mer ork i vardagen!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.