Disciplinen håller!

Har också i dag jobbat på fasta tider, stängt av arbetstelefonen och slutat kolla mejl efter klockan 17. Jag fick det viktigaste gjort mellan 8.30 och 17, och det ska ju räcka 🙂

Jag hann också med vistelse utomhus 45 minuter och fick ett steg klart för att snart kunna börja använda telefonsvarare. Begriper inte varför det där med röstbrevlåda kopplad till smarttelefon ska vara så svårt att inte en tekniskt bevandrad (dit jag räknar mig själv) klarar sig med direktiv från operatörernas webbsidor…

Den här bilden togs i går. I dag har vi haft klarblå himmel och sol. Ganska mycket dripp och dropp, men våren lär ändå ta tid på sig. Vi får säkert stå ut med vinter en dryg månad ännu på dessa breddgrader.

Nu ska jag sätta mig ner vid pusslet!

31 reaktioner på ”Disciplinen håller!

 1. Jag har inte gjort något speciellt idag, bara 3 promenader på sammanlagt 6,6 km. Fasta arbetstider är viktiga, oavsett vilken tid på dygnet man arbetar. Jag trivdes med nattarbete, men det är det ju inte alla, som gör. Som pensionär är det lätt att halka tillbaka till nattlevande, men sedan TV:n åkte ut blev det lättare, att leva dagliv.
  Svante

   1. Vintertid, då bara en väg är säker att vandra på, blir det aldrig 1 mil, om dagen sammanlagt. Ska bli spännande, och se var man kan gå i sommar, och om de häver förbuden, som gäller efter skogsbränderna.
    Svante

   2. Blåsten vi har nu gör att jag inte går ut mer idag. Strömmen har varit borta 2 gånger, och jag har tvättat mössorna idag, och de har inte torkat ännu.
    Svante

   3. Några i reserv har jag, men de är inte tvättade. Det var så fint väder idag, så jag kunde vara ute utan mössa idag, och då passade det bra att tvätta, de är ju torra tills imorgon. Kanske ska jag tvätta reservmössorna då.
    Svante

 2. Toppen att ha ”arbetstider”, då som ”ensam” är lätt att man sitter dygnet runt ibland (känns det som). Hejja dig! 🙂

  1. Ja, exakt så kändes det – att det var ”dygnet runt” som gällde.
   Jag svarade nästan direkt på alla meddelanden via mejl, sms och Messenger, blev helt tokigt långa dagar ibland…
   Kram!

 3. Hoppas du fortsätter med disciplinen. För även om du är ”frilansare” så är ju ändå den ”normala” arbetstiden cirka från 9-17. Dolly Parton sjöng ju redan 1980 ”From nine to five” så;-)

  1. Jo, jag ska anstränga mig för att vara disciplinerad med tiderna. Det har känts jättebra måndag, tisdag och jag vill fortsätta så här.
   Att vara anträffbar ”dygnet runt” är inte bra.

 4. Härlig bild Carita och hoppas det går bra med telefonsvararen det gör du rätt i att stänga av efter 17.00 du har ju rätt till ledig tid också.. ha en skön onsdag nu…

  1. Ja, fastän snön hade blivit smutsig här, men det går mot våren!
   Visst måste vi alla ha fritid, och vi måste ta hand om oss själva, andra kan inte göra det och se till att vi inte jobbar för mycket 🙂

   1. Vår snö har nästan försvunnit och typiskt nog så har jag två kommande inlägg med snö ❄ typiskt mig och ligga efter dom vanligt ☹️🤔 Ha en fin helg nu kram Nicki

   2. Ja det har du ju rätt i men nu slängde jag ett av dom blir det snö igen så kan jag ha med dom då.. Mitt inlägg idag känns helt fel strålande sol ☀ ute och +10 😲

 5. Tid lite tid för mig också att räkna ut hur man ställer in röstlådan, men idag har jag vant mig och fungerar bra.
  Dock gillar jag inte alls det, och på min privat telefon är avstängt helt och hållet.
  Då meddelandet gäller ändå för det mesta att jag ska ringa tillbaka.
  Och det ser jag redan på skärmen att vem som har ringt. Så jag ringer med en gång och behöver inte höra att jag ska ringa .
  på jobb telefon gör jag nästan på samma sätt. har jag missat ett nummer som är inlagt och märkt med namn då ringer jag med en gång. är det utan namn…jag lyssnar då om det finns meddelande, men de oftast lämnar inget meddelande. 🙂

  1. Ja, jag ska testa mig fram – försöker ställa in dem på helgen.
   Tar en sak i taget nu, och försöker varva ”måsten” med roliga saker.
   Fint att höra från dig då och då, saknar din blogg och dina bilder!

   1. En inlägg har ju redan kommit. Och den har dessutom länkat till din blogg. Kanske har du råkat klicka ur följa knappen.
    Det gör ju inget heller.
    Kram!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.