Hur ser en arbetsdag ut hemma hos mig?

Officiellt börjar min arbetsdag 9.30 och slutar 17 om vardagar. Men riktigt så enkelt är det ändå inte. Jag får många mejl, textmeddelanden och kontakter via Messenger som har med jobbet att göra – alla möjliga tider på dygnet.
Jag försöker lära mig att jag inte behöver svara på alla genast 😀

Samtidigt har jag fått tack för att jag är snabb på att svara och att jag är tillgänglig då det gäller tidningsjobbet. Så det är en balansgång.

Det här har jag sysslat med i dag.

Vissa dagar jobbar jag hemma hela dagen. Andra dagar är jag ute på fältet. I dag var det bokslutsinfo på stadens rådhus. Det är alltid en utmaning att skriva korta och intressanta texter om just sådant. Att inte tycka att allt måste med, att inte fylla texten med siffror.

Jag försöker tänka på läsaren. Vad vill hon eller han ha? Hur mycket orkar läsaren ta till sig?

Här kommer jag ut från rådhuset.

Efter ett info går jag hem och börjar skriva artikeln. Ibland gör jag först en kort webbversion.

I dag tog en ung blivande frilansare kontakt. Sådant känns belönande för mig. Då jag inser att Nya Östis har en framtid, att det finns unga personer som ser den lokala tidningen som en möjlighet att lära sig något nytt och att samtidig tjäna en liten slant.

7 reaktioner på ”Hur ser en arbetsdag ut hemma hos mig?

 1. Är nog viktigt att du inte är tillgänglig jämt när du är ledig. Skada en telefon till med ett annat nummer som bara är för privat bruk!
  Börja istället för 9:30 kl 9 för att hinna med det som kommit in på arbetstelefonen sedan den senast var igång.
  Fniss, jag menar inte att jag kan och vet allt och kan säga hur du ska lägga upp din arbetsdag. Bara tänker på att det inte är bra att alltid behöva vara tillgänglig.
  Kram

  1. Fint att du engagerar dig 🙂
   Jag har inga svarare på mina telefoner – inte än, men ska fixa dem inom kort.
   Många har kvar mitt privata nummer i sina telefoner, så även om jag bytt till ett arbetsnummer dröjer det ett tag innan majoriteten inser vilket är vilket 🙂
   Kram min vän!

 2. Då har du ju sovmorgon nästan varje dag;-)
  Hur gör du när du går på sådana möten. Antecknar du eller bandar du alla anföranden? Smart att skriva artikeln och webbversionen omedelbart efter mötet. Kan tänka mig att man glömmer ganska snabbt vad som har sagts, speciellt om temat handlar om budget och underskott.

  1. För mig är sovmorgon att sova utan väckarklocka till typ… 10-11 😀
   Men jo, då jag tänker att jag tvingades vakna vid sju då jag skulle köra till grannstaden, så är detta lyx!
   Jag bandar aldrig nåt, det är anteckningar i block som gäller och sånt som jag minns ”mellan raderna”.
   Men ju fortare jag skriver ut allt, desto bättre 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.