Det blir bara mer och mer morjens…

… såsom finlandssvensken säger. Tillvaron på balkongen alltså! Bästa tiden på året är nu ❤ Bästa platsen för avkoppling efter en hektisk arbetsdag är just här ❤ På balkongen. Med världens vackraste solnedgång, om ni frågar mig 😀 En ny upplevelse varje sen eftermiddag och kväll.

Så här såg det ut strax före halv nio i kväll.

Sedan var det en annan sak att jag kämpade som en vettvilling för att få upp fönstret på min inglasade balkong. Något i mekanismen har gått sönder. Och en dag som denna, med +18 ännu sen kväll, går det inte att sitta bakom glasen. Jag behöver syre!

Lyckades efter många om och men få upp fönstret, men nu vågar jag inte stänga det innan jag får hit nån som kan fixa mekanismen…

När man bor mitt i city hör man mopedknatter, bilar som brummar, traktorer likaså, fyrhjulingar och sedan folk som piskar mattor, barn och måsar som skriker. Men det är ju livet! Och då det blir tyst för en stund hör jag fåglarna som inte bara kvittrar, de sjunger högt av glädje så här års i bästa parningstider 🙂

Jag älskar denna stol ❤ Med rätta dynor ger den mig inte elektriska stötar mer. Jag älskar det svala golvet och avställningsytorna, påskgräset som jag värnar om varje dag och pelargonen som jag fått nya skötselråd för.

Jag tror att jag ska sitta här i väder som väder. Vad gör det om det regnar eller är kallt? Det finns ju filtar att svepa in sig i och levande ljus att tända ❤

23 reaktioner på ”Det blir bara mer och mer morjens…

 1. Ser fint ut. Ja balkongen har man mycket glädje av. Jag har ett par plädar ihopvikta i en hallgarderob för just det ändamålet, alltså att kunna sitta där även då det blir lite svalare.
  Kram

 2. Precis som jag har du också hittat din oas – balkongen! Håller helt med dig om alla ljud. Här hör man ju också en salig blandning av olika ljud. Gillar det, det är levande. Hoppas nu bara att mekanismen kan fixas snabbt!

  1. Ja, det dröjde 1,5 år innan jag fick till det på ballen.
   Än är det ju inte helt klart, men det kanske det aldrig blir heller 😀
   Avställningsytorna och en stol som roterar är bäst!

 3. Så mysigt du har. Jag sitter gärna på altanen med filtar och läser. Har en liten bordslampa på en hylla och det är så rogivande.
  Kramar.

 4. Så fint du har det! Och visst ska du sitta på balkongen i alla väder!
  Bra att du hör fågelsång, lyssna och njut! Vi bor på ”landet”, ja visserligen bara 15 km från Åbo torg, men tillsvidare är det rena landet. Jag har observerat att fåglarna minskat oerhört mycket. Det är alarmerande och oroande, och tankarna går till Rachel Carsons ”Den tysta våren” (som kom ut 1962, jag googlade förstås). Hoppas det aldrig blir en tyst vår!

 5. Så fin balkong har jag då inte. Lycka att ha inglasat! Eller åtminstone vindskydd. Men jag har varit mycket med både jacka på och under filten och kunnat tagit mina tupplurar. Har varit ljuvliga dagar i bara top och shorts men idag åkte filten på över benen, det började blåsa.
  Jag har förmiddagssol så såna där fina solnedgångar får jag aldrig här.

 6. Mysigt värre! Och morjens är minsann ett bra ord på Österbottniska! Och det är klart att du skall njuta av balkongen under regniga kvällar också. Just nu sitter jag ute på vår veranda i regnet och det är verkligen toppenmysigt! Bara att svepa in sig i en tröja eller filt om det behövs. 😀

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.