Eget glas med till festen

I dag firar vi Nya Östis läsarfest på Skeppsbron. Jag lät frissan sätta in ett litet glas och några små vita blommor i mitt hår, festen till ära 😀

Den ser stor ut här, hårprydnaden, men är lagom liten 🙂
Hufvudstadsbladet flaggar för Pride i dag.

I huvudstaden var det Prideparad i dag. I Lovisa arrangeras den första veckoslutet i juli.

Det finns ju många tankar och åsikter för och emot de sexuella minoriteterna. Jag tycker vi ska stå upp för allas rätt att vara den han eller hon är. Kärlek är aldrig fel, så länge den bygger på just det – ömsesidig kärlek och respekt.

Vi på Nya Östis får också ibland höra att vi ger för mycket utrymme åt regnbågsrelaterade artiklar. Eller att vi ger plats åt Prideupprop i vår Facebookgrupp. Då det gäller artiklar försöker vi hålla balans mellan allt. Alla gillar inte sport, alla gillar inte kultur eller kommunalpolitik. Alla gillar inte regnbågsfamiljer, men alla gillar inte religioner och traditionell kyrka heller.

Så det är en balansgång för en tidning som kommer ut bara en gång i veckan. Att inte ha för mycket eller för lite av något.

Men i kväll firar vi Nya Östis läsarfest på Skeppsbron och dit är alla välkomna!

4 reaktioner på ”Eget glas med till festen

 1. Hoppas du haft en härlig kväll på Skeppsbron och läsarfesten. Vilket sött glas med blommor. Det skulle jag aldrig ha tänkt på;-)
  Det är inte lätt för en veckotidning att täcka alla ”genren”. Det är nästintill omöjligt. En veckotidning är ju ingen dagstidning med nyheter direkt, så mixen måste ju vara lokala begivenheter som alla som prenumererar på tidningen kan identifiera sig med på ett eller annat sätt. Ett tufft jobb för dig som ny chefredaktör!

  1. Jag har många bra medarbetare, utan dem – ingen tidning.
   Ja, du har rätt, det ska vara en lokal mix av både nyheter (då som vi kan ha sådana) och reportage, personporträtt, kommande evenemang och evenemang som redan varit.
   Sporten icke att förglömma 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.