Caritas julkalender, lucka 21

Jag har funderat på att ha en julgran i mitt hem. I fjol tog jag in grankvistar och hade dem i en vas på ett bord. Det var trevligt, för kvistarna doftar ju gott.

Jag vill inte ha en stor gran, den får inte plats. Har sett att det finns små granar i krukor men har ännu inte köpt en sådan.

Har också tänkt på att ha en gran på balkongen. Kanske nästa år? 😀

Har du en gran? Riktig eller av plast? Varför vill du ha en gran eller varför har du valt att inte ha en?

Tre nätter kvar till julafton ❤

19 reaktioner på ”Caritas julkalender, lucka 21

 1. Granar gör sig bättre i naturen, de man tar in dör ju, och sprider barr, som är jobbigt att få bort.
  Svante

 2. Vi hade gran när barnen var små. Nu har vi en stor kruka på golvet med tallris i. Det är vackert och går att pynta med lite småpynt. Och doftar gott.

 3. Har inte satt upp granen i år men annars har jag alltid haft en.. Det är en plastgran som jag brukar klä med silver kulor och en speciell ljusslinga. Tycker granen ger en speciell julkänsla.
  Kramar

  1. Det är ju alltid lite pyssel med en gran, även om den är av plast.
   Man ska fälla ut grenarna, räta ut dem och senare packa ihop allt igen 🙂
   Är nog utan gran i år, tror jag.
   Kram!

 4. Tyvärr var jag för sur och arg för att ta foton när det begav sig – det finns en och annan orsak till att jag levat julgranslöst i flera år! Men ”gubben” skall prompt ha gran, så nu finns den igen… Hoppas jag får ihop ett inlägg på något sätt. Tack för att idén kom! Och Nya Östis räcker nästan hela julhelgen…

  1. Har nog talang att städa men inte tid och ork 😀
   Därför onödigt att satsa på en äkta stor gran som barrar, som är svår att få in och ut.
   Kanske en liten i kruka nästa år?

 5. Jag har ingen. Istället har jag en ljusstake som har 5 ljushållare. 4 i en ring och ett femte ljus i mitten längre uppåt. Det är min adventskrans och på julafton tänder jag det 5. ljuset. Då är den min julgran. Den ljusstaken står framme hela året och jag dekorerar den efter årstid eller högtid. Ha en trevlig 4. advent, kram!

 6. Jag har alltid haft julgran för jag tycker det är vackert och stämningsfullt. Jag har en konstgjord gran, det började med att någon som skulle komma hade allergi och nu är det så praktiskt. Det är lite synd att såga ner ett träd för att några veckor senare kasta bort det.

 7. Jag har granar utanför fönstren så det räcker och blir över, vi bor praktiskt taget i skogen. Och jag vill inte heller sopa granbarr fram till midsommaren. I stället har jag ganska många julblommor, hyacinter och några julstjärnor. Och en ljusslinga ute på trappräcket, så man i alla fall ser nyckelhålet när man kommer hem. Dagens längd i dag är 5 t. 43 min., det är faktiskt ganska hemskt. Men redan i morgon vänder det, tackålov.
  God jul, Carita!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.