Mörka ringar under ögonen?

I anslutning till Systembolaget och mataffären står ibland försäljare av olika slag. Här kan man köpa säsongsblommor, handskar och vantar, ibland telefonabonnemang, eller som i dag skönhetsprodukter.

En av försäljarna, en grundligt sminkad tjej, stoppade mig och sa ”Hej, jag ser att du har couperosa”. (Jasså? Det har jag inte vetat själv, inte tänkt på, inte reflekterat över och även om jag hade vetat så WHO CARES?)

Jag hade händerna fulla med kassar och plötsligt fann jag henne smeta in en väldoftande kräm i mitt ansikte. Okay, jag protesterade inte högljutt, det fick ske. Hon tillade att jag hade mörka ringar under ögonen också… Jag som tycker att jag sovit så gott de senaste nätterna…

Krämen var mycket dyr och jag sa att jag har andra bra krämer hemma. Då drämde hon till med ett ”superspecialerbjudande” – ni vet, så där som man åtminstone förr fick höra i södern – ”only for you madame”.

Det slutade med att jag köpte krämen. Men inte för att den ska göra mig vackrare, för vackrare kan jag ju inte bli 😀 Nej, bara för att den doftade himmelskt gott.

I dag pysslar (och pusslar) jag hemma. Jag har sorterat papper och håller nu på att lägga in det som ska vara i ”arbetsskåpet” och annat som ska vara i andra lådor och skåp. Mycket slängs förstås bort. Sådant som jag av nån anledning sparat ett år eller två 🙂

Efter att ha haft paus i postcrossingen skickade jag i dag iväg tre kort. Ett till Ryssland, ett till Tyskland och ett till USA.

21 reaktioner på ”Mörka ringar under ögonen?

 1. Skulle absolut avråda att handla på torg såna produkter om inte för annat än att stödja hennes plånbok. För att inte nämna om produkten verkligen är en bra produkt för vad jag vet så finns inget som hjälper varken couperose ( brustna blodkärl) och mörka ringar under ögonen. Vore det så så hade upptäckten varit värd Nobelpris. Ingen skulle gå runt med de där problemen längre.
  Men sen är frågan också om den där väldoftande krämen eventuellt är innehåller allergiframkallande ämne. Hur har de förvarat produkterna innan? Varifrån har de dessa produkter? Känns verkligen suspekt när man säljer sånt på torget och man bara hoppar fram och lägger en oombedd analys ens hud.
  Bilförsäljarfasoner hon hade. Jag hade blivit ännu mer misstänksamt vid det plötsliga prissänkningen.
  Se upp nästa gång.
  Kram!

  1. Hahaaa – jag var nog inte den enda som lät mig luras i så fall.
   Nå, vi får se – men det ligger mycket bra i det du skriver! Man tänker sällan längre än näsan är lång.
   Å andra sidan tror jag inte att de som får stå där och sälja är riktigt vem som helst, jag antar att hyresvärden LITE ser över ”gänget”.

   1. Klart som korvspad. Det är som
    Alla renoveringar i bostadsrätter. Vi kräver att badrum ska göras med behörighet så papper visas upp men den som hyrs in för jobbet från annat land har ju inte ens utbildning. Sen när något gott snett har företaget konkat eller har kommit upp i en annan konstellation. Jag handlar inte ens grönsaker längre på torg efter att jag köpte kantareller. Men jag fick inte välja utan han tog en metallspade och tog ett rejäl tag av de understa svamparna. Packade fint och räckte över. Väl hemma så var svamparna var mosade och inte gick att reda nån. Fick slänga allt. 😤

   2. Usch, det lät inte trevligt!
    Man får vara på sin vakt.
    Jag googlade på H&B Dead Sea produkter och allt verkar ok, däremot vet man ju inte hur man själv reagerar på dem. Det får jag ta och vara uppmärksam på.

   3. Jag har köpt produkter från dem just i gallerior där de brukar stå. Fantastisk skrubbkräm köpte jag senast om än galet dyr 🙂

   4. Galet dyrt var det – men som sagt, då jag sa att jag inte kan köpa den och att jag har krämer hemma fick jag den till ett pris som var 1/3 av det ursprungliga. Hur nu sånt går till och lönar sig?

   5. Äsch, det spelar ingen roll hur det fungerar. Njut av den goda doften nu med din nya babyhud 😊

 2. Så skönt med en dag utan måsten. Krämen är säkert bra och du gillade doften så då gjorde du rätt. Man behöver inte vara så negativ till allt.
  Kramar

 3. Hahaha! Där gick du på den! Å tjejen var duktig, riktigt duktig. En bra säljare med andra ord. Fick googla couperosa, vilket verkar vara samma sak som rosacea. Jaha, då vet jag det. Nu har jag ju sett ett antal bilder på dig och rosacea lider du då inte av. Å om du inte gillar de påstådda svarta ringarna under ögonen är det makeup eller en concealer du behöver, ingen nattkräm – hahaha:-) Men huvudsaken är ju att den doftar gott:-)))))))

  1. Jo tack 🙂 Doften är viktig, och inte har jag stora svarta ringar under ögonen. Håller med dig om att hon kunde sälja och jag visste vad jag skulle säga för att få priset ner 😀

 4. Har läst någonstans om att ’mörka ringar under ögonen ’ bara är en myt, fast bra försäljningsteknik kanske det var. Jag gissar nog att krämen är helt ok. Du märker ju fort om du reagerar på den. Bara att sluta använda då och återgå till din vanliga sort.
  Jag är mera skeptisk mot dörrförsäljare som kommer och vilja sälja allt möjligt. I Förorten där vi nu bor måste dessa visa tydlig ’licens’ och bära synligt ID då de knackar på. Eftersom vi har 2 hundar får vi sällan besök. 😉

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.