Pusselläget

… ser ut så här i dag den tredje januari. Och lite mer har jag också fått ihop mot högra kanten.

I dag tar jag det bara lugnt hemma. Jag visste inte vad tandläkaren skulle göra, eftersom vi hade inhiberat en träff före jul. Hon bestämde sig för att avlägsna några rötter, så det blev ett kirurgiskt ingrepp.

Jag är stolt över mig själv som tagit itu med min tandläkarskräck och i dag var jag inte ens nervös i väntrummet. När jag kom in till läkaren sa jag ändå att jag är rädd och att det bottnar i ovissheten om vad som komma skall. Hon och sköterskan var bägge lugna och förståelsefulla. Jag fick hela tiden veta vad som var på gång.

Ännu återstår olika ingrepp, men då jag klarade det här med bedövningssprutor och allt annat däromkring klarar jag förmodligen resten också.

I morgon ska jag vara ledig från jobbet. Jag ger mig egen tid med att fortsätta röja och pyssla och pussla här hemma.
Ute fortsätter stormen dåna och riva i trädkronorna. Jag är tacksam för att ha ett trivsamt hem och tak över huvudet ❤

24 reaktioner på ”Pusselläget

 1. Hos mig skulle det också blåsa, men så farligt, som SMHI påstod, blev det inte. Däremot haglade det när jag skulle gå ut andra gången, så jag höll mig inne. Jag skulle aldrig ha tålamod att lägga pussel.
  Svante

   1. Jag kom ut en gång till idag, men nu blåste det ganska mycket, och temperaturen låg -1 grad. Pussel med mer än 10 bitar får vara för min del.
    Svante

   2. Hittar du ett pussel med tio bitar vill jag se det 😀
    Kan finnas i bokhandeln på barnavdelningen?
    Men ni har nog ingen bokhandel där du bor, tror jag du svarar 🙂

   3. 5,5 mil till Ljusdal, där finns en bokhandel, men jag tror inte de har någon barnavdelning. De är däremot billigast på skrivarbläck i Ljusdal. Det finns en Leksaksaffär alldeles bredvid, så jag får väl prova där.
    Svante

 2. Bra gjort! Att avlägsna rötter är bara en ”fördel”, för då behöver du inga bedövningssprutor sedan om resten av tanden gå sönder. Då känns det nämligen ingenting när man borrar.
  Vet inte vad tandläkaren kostar i Finland, men du verkar ha ett antal besök planerade. Här skulle du bli rejält fattig, så jag hoppas att det är billigare hos dig än här.

  1. Att gå privat är dyrt också hos oss.
   Kommunala besök varierar mellan 50 och 70 euro och jag har gått fem gånger sedan i somras. Kostat kanske 300?
   Är nog beredd att ta ett privat besök om de inom kommunala inte klarar av en åtgärd som behövs… men de säger att de kan fixa det, så vi får se under våren.

 3. Verkligen ngt att vara stolt över! Bra med kunnig, förstående personal hos tandläkaren också! Ha en fortsatt trevlig fredag och en skön helg! 😃

  1. Ja, om någon skulle säga något surt åt mig då jag ligger där i stolen kanske jag skulle stiga upp och gå ut och aldrig återvända till den läkaren…
   Ha en skön lördag-söndag!

 4. Så bra att du fixat tandläkarbesöken utan alltför mycket rädsla … jag är fotyfarande skräckslagen när jag måste gå dit.
  bra jobbat med pusslet!
  Ha en bra dag!

  1. Jag är också alltid lite rädd och nervös – den här gången visste jag inte ens vad hon hade tänkt göra, och kanske bra så…
   Det är ovissheten, och det där med bedövning – det gjorde inte ont, men jag var orolig även för det.

 5. Det sista pusslet här hemma började vi med förra nyårsafton, det gav jag bort i julklapp den här julen 😎🙈😄🍾 God fortsättning…

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.