Fullspäckat program under dagarna två

Blir därför bara en kort uppdatering om besöket hos osteopaten.

Han var helt otrolig. Och den som inte tror på det här med att vissa människor känner och vet saker bara genom att lägga händerna på en annan människa – den personen kan sluta läsa här.

Jag känner mig inte som en vissnad tulpan, tycker bara blommorna är vackra även i detta tillstånd och behövde en bild till inlägget 🙂

Jag har förstått att osteopater, åtminstone i Finland, har gedigen utbildning och därför ofta får jobb på läkarcentraler. Jag gick till en privat läkarstations mottagning.

Det är omöjligt i detalj att gå in på allt som osteopaten kände och visste om mig. Han sa inget om övervikt, och inget negativt om min livsstil. Det kom inga pekpinnar, eller inget pekfinger i magen (såsom jag fick av en läkare en gång med orden, härifrån måste vi få bort några kilon)…

Han pratade om ämnesomsättning, om vilka delar av kroppen som var ”kalla”, vilka ”varma”. Att min gallblåsa är bortopererad kan vara en bidragande orsak till sämre ämnesomsättning, och att vätska samlas i kroppen.

Vi talade också om mediciner, kemiska medel, som ofta är onödiga eftersom man med förändringar i kost kan uppnå små underverk. Men människan måste också få vara lat och komma undan med enkla medel.

Han visste, utan att jag sade det, att min kropp fått en smäll nyligen då jag ramlade i en busstrappa.

Jag kunde gå betydligt bättre då jag kom ut från honom än då jag gick in. Men först efter två veckor kan jag säga lite mer.
Någon cortisonspruta tänker jag ändå inte ta.
Det får bli gurkmeja, svartpeppar, nötter, hirs och annat i stället. För att bara nämna en del av allt jag ska testa på innan jag går till honom nästa gång.

28 reaktioner på ”Fullspäckat program under dagarna två

 1. Måste börja med att säga att jag också tycker om när Tulpaner är i full blom och på väg att ta slut.
  Det låter som om du kom till en bra och kunnig människa. Hoppas du blir bättre nu.
  Kram

 2. Skönt. Jag blev alldeles kall när någon i en kommentar föreslog kortisonspruta. Visserligen drar jag i mig en mikrodos kortison varje dag för astma, men sådan sjukdom torde inte gå att göra något annat åt. Och jag ”hotade” naprapaten med att jag inte vill se henne på länge!

  1. Vissa sjukdomar kräver sina mediciner, det sade även osteopaten.
   Men onödigt mycket gifter ska vi inte ta in i oss.
   Jag ska nu försöka med lite kostfunderingar men blir det inte bättre kanske jag får fundera på fysioterapi, elbehandling?

 3. Det viktigaste är vad du själv tror på. Känns det bra så är det bra för dig. Vetenskapligt bevisat eller inte.

  1. Exakt så. Skulle vara bra om allt fler tänkte så här.
   Att man har respekt för vad var och en tror på, och känner att är bra.
   Att man inte nedvärderar eller förlöjligar.

 4. Så glad jag blir att det var en duktig osteopat. Har ju fått hjälp själv och vet hur duktiga de är. Tyvärr räknas detta inte som sjukvård så man får betala själv och det är inte alla som har råd.
  Tulpanerna är som vackrast när de börjar vissna.
  Kramar

  1. I Finland är osteopaterna ofta listade under samma kategori som läkare på många stationer, dvs inte på nån ”hokuspokus-avdelning”.
   Fint så!
   Sedan får ju var och en tro på vad den vill eller låta bli att tro 🙂
   Kram!

 5. Har aldrig varit hos en osteopat, men väl hos naprapater. Men vad gjorde han då att du kände dig bättre efter besöket? Handpåläggning eller;-) Ditt fall i en busstrappa kanske är kanske boven till det onda.
  ”Hälsokosten” han rekommenderade skulle jag ha otroligt svår för måste jag säga. Jag hade nog velat ha ”omedelbar” effekt och med glädje tagit en kortisonspruta. Men det är jag det;-)

  Huvudsaken är ju att du blir bra!

  1. Då jag föll i busstrappan – det är en del av boven – jo.
   Han hittade mycket i min kropp som inte var som det skulle, just nu.
   Men har moraliserar inte, vilket är bra.
   Kortison ger säkert bra effekt just då, och för nån vecka framöver hjälper det?
   Men botar det ”roten till det onda”?
   Fint att vi kan diskutera det här och tänka olika!

 6. Vill du ha mitt recept att göra gurkmejapasta själv? Den håller i 2 månader i kylskåpet. Används för att göra så kallad ”guldmjölk”. Det är mandelmjölk och lite pasta som man värmer. Dricker jag varje dag.
  Han har så rätt med förändringar i kosten.

  1. Ja, jag tar gärna receptet.
   Han berättade också om kokosfett, honung, gurkmeja, svartpeppar.
   Jag gillar ju inte pasta egentligen så jag behöver nåt sånt man bara kan käka direkt rakt av.

 7. Du kan inte äta sånt rakt av. Det är lätt att göra och sedan lätt att dricka. Ja, svartpepper är ett måste om gurkmeja ska göra någon nytta. Köp allt från en hälsokostaffär. Det ska vara rawfood och/eller Eko. Ingen vanlig kanel som du köper i en livsmedelsbutik utan ceylonkanel !! Kokosolja ska vara virgin och kallpressad. Här får du receptet:

  0,5 dl mald gurkmeja
  2 msk (ceylon)kanel
  2 msk mald ingefära
  0.5 tsk mald kardemumma
  0,5 tsk mald svartpeppar
  3 msk kokosolja
  1,5 dl vatten

  Blanda gurkmeja, kanel, ingefära och kardemumma
  Häll vattnet i en kastrull
  Vispa ner kryddorna och vispa på medelvärme till det tjocknar till pasta
  Ta kastrullen från plattan och tillsätt kokosolja
  rör om tills oljan smält
  Förvara i glasburk i kylskåpet
  Håller 2 månader i kylskåpet.

  Guldmjölk:
  2.5 dl mandelmjölk
  1,5 tsk gurkmejapasta
  1 tsk råhonung (valfritt)

  Lägg mandelmjölk, pasta och honung i en kastrull
  Vispa samman, värm tills det är drickvarmt
  Häll upp i glas eller kopp

  För att lyxa till det kan man pudra kanel över.

  Lycka till. Jag dricker det utan honung. Blir för sött för mig men det är en smaksak. Det är bästa receptet som finns. Har prövat allt som jag hittade.

 8. Jag och naprapaten funderade på en sak: hon kan säga att jag behöver läkarvård och drar sig inte för det om hon tycker så – medan en läkare sällan rekommenderar en naprapat… Människokroppen är en ”apparat” där mycket och allt är beroende av mycket och allt!

 9. Men vad skönt att du fått några råd och hjälp. Vet inte om vi har osteopater här hos oss, men det låter lite som ’naturläkare’. Min Svägerska som gick bort i bröstcancer använde både ’vanliga’ läkare och ’naturläkare ’ de sista åren hon levde. Det skadar ju inget att äta örter o.dyl. Om det fungerar kanske inte har bevisats, men en kombination av de olika tankesätten kan vara bra att testa….. 🤔

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.