Medicinkvinnan i farten

Det har varit intressant att ta del av alla vänners erfarenheter. Dels då de handlat om läkare, dels då det handlat om olika örter eller andra naturmedel man kan välja bland.

Vissa människor säger att gurkmeja har laxerande effekt och att den inte är bra för levern. Andra säger att gurkmeja i rätt dos och i rätt kombination med annat är det bästa som finns.

Har ägnat mig att läsa många sidor på nätet om det här. Vill tro på osteopaten och på en väninna som under en längre tid ätit gurkmeja och mår bra av det. Det är den anti-inflammatoriska effekten jag är ute efter.

Förra natten reagerade ändå min mage så att jag tvingades gå flera gånger på toan. Då blir det ju lite si och så med sömnen…

Nu gjorde jag en ny medicin som inte borde vara så stark. Det är inte bara gurkmeja och svartpeppar som shot i ett litet glas. Nu har jag satt till kallpressad kokosolja och ekologisk honung. Det var gott – i jämförelse med den råa shotten jag tog i går.

21 reaktioner på ”Medicinkvinnan i farten

 1. Jag tror i alla fall att jag skulle köra med Paraflex Comp, om de finns kvar på Apoteken. De var inte stora, och smakade ingenting, om man svalde dem hela. De hade smärtlindrande effekt.
  Svante

 2. Gurkmeja smakar ju egentligen ingenting. Vi använder den i matlagningen för färgens skull. Eventuella positiva hälsoeffekter är en bonus.
  Har du egentligen fått en diagnos vad det är du lider av? För jag menar först måste man väl veta vad det är som behandlas. Sedan kan man ta ”mediciner” eller som du ”naturläkemedel”.

  1. Inga orsaker har ännu hittats till smärtorna och stelheten som kommer och går. Ska ännu till osteopaten om en dryg vecka. Funderar även på fysioterapi och andra läkarbesök. Här som jag bor är det ändå svårt att få läkartider snabbt – men jag ger inte upp och jag försöker röra på mig så mycket jag kan.

   1. Men om det är en inflammation så kan mkt rörelse göra att det läker långsammare. Vad rädd om dig!

 3. Oj, det finns så många örter och kryddor som man kan mixtra med. Gurkmeja har jag haft mycket i maten men ligger lågt nu. Just nu tar jag en liten ingefärashot varje morgon och känner jag en förkylning i antågande tar jag direkt Echinacea (röd solhatt) – mig hjälper det.
  Min rygg håller sig i schack sen länge så i skåpet ligger Alvedon och Citodon ifall om behovet skulle uppstå, tacksam för alla värkfria dagar.
  Hoppas du kommer tillrätta med dina problem! Kram!

  1. Ingefära-shot rekommenderar många, även mot ledbesvär och värk.
   Kanske fixar nån dag, men det får bli till nästa vecka 🙂
   Lite lättare har det blivit de senaste dagarna.
   Kram!

 4. Jag skulle invänta bågad läkare säger innan jag skulle experimentera med saker som egentligen ingen vet något om och alla vill vara expert i.
  Jag säger inte att du inte ska tro på, men först besöka experten.

  1. Tar så lång tid att hitta experter här och få tid till dem, och så måste man ju ha råd också, om inte besök på vanlig vårdcentral hjälper.
   Jag går rätt mycket privat, det är snabbare men mycket dyrare.
   Litar på osteopaten nu och en del vänner som haft liknande problem och fått hjälp av ”naturmediciner” 🙂

 5. Fysioterapi lär nog också hjälpa. Och massage och antingen värme eller köld beroende på vad som känns bättre. ( en het dusch. En varm ärtpåse på det onda eller en iskall beroende på vad som lindrar.) Du lider ju säkerligen av ngn slags inflammation inombords, så att prova på lite av varje är nog bara bra. kortisonspruta kanske också kan hjälpa, men de måste ju ofta upprepas eftersom de lindrar, men ofta tar inte bort problemet. Kämpa på bara! 😃🤞Skam den som ger sig liksom.

 6. Antar att du aldrig har testat guldmjölken. Det är så himla gott att dricka, som godis. Läste alla kommentarer. Det är just för den antiinflammatoriska effekten som det finns både gurkmeja och ingefära i gurkmejapastan.
  Jag hade inte klarat av att ta den shotten 😀

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.