Fem en fredag – hamstring

Lovisa sjukhus, symboliskt till dagens inlägg. Jag var på hälsocentralen hos tandhygienisten i dag. Besöket inhiberades inte och det är jag glad för, mina rädslor till trots.

Jag har inte varit med i Fem en fredag hos Elisamatilda på en tid, men nu ska jag svara på några aktuella frågor.

Vad är något du alltid ser till att ha hemma?
– Toalettpapper, en medicin, ingredienserna till min ”gurkmejapesto”, ost, kex och vin 🙂

Vad behöver du fylla på med i skafferiet?
– Konservburkar kunde vara bra att ha nu. Tonfisk, köttbullar och sånt.

Har du gjort några extra inköp med anledning av Coronaviruset?
– Inte ännu, men tänkte göra en del sådana i morgon om inte affärernas hyllor gapar tomma.

Hur handlar du vanligtvis din mat?
– Någon enstaka gång storhandlar jag då jag får skjuts av någon kompis som har bil. Annars blir det nåt smått som jag kan transportera i cykelkorgen eller sånt jag orkar bära. Handlar i de fallen kanske varannan eller var tredje dag.

Vilken vara är oersättlig om den skulle vara slut?
– Kommer inte på någon.

26 reaktioner på ”Fem en fredag – hamstring

 1. Lite som jag 😀 Fast jag kan aldrig storhandla, då jag inte har bil eller kompis som kör mig. Men jag kan gå flera ggr, affärerna ligger ganska nära. Fast just nu ska man helst inte besöka affären. Min yngsta beställer mat på nätet nu och hämtar ut, så hon går inte in i affären. Hon tillhör #riskgrupp och det gör väl jag med egentligen.
  Ha det gott, trevlig fredag, kram!

  1. Just det, man kan handla mat på nätet. Hämtar ni det från postbox, eller kommer leverans hem? Hos oss har vi bägge systemen.
   Mat till reducerat pris, torrskaffning – kan komma till postbox.
   Trevlig lördag – kram!

 2. Frukt, skulle nog vara det jag skulle sakna mest. Annars har jag frysen full, så jag skulle nog inte behöva handla på 14 dagar. Skall jag räkna in det som finns i kylen har jag 6 dagar till, men så har jag det för det mesta. Nästa tur till civilisationen blir för frukt, och bensin.
  Svante

 3. Kul att du är med i utmaningen igen!
  Ser att du också prioriterar toapapper och vin. Helt rätt:-)))))

  Har en känsla av att det är många även i Sverige som kommer storhandla imorgon. Det tänkte jag inte göra, för många personer på ett och samma ställe ökar ju bara smittspridningen.

  1. Storhandling har varit på gång här i lilla Lovisa ett par dagar, men tillsvidare lyckas dom fylla hyllorna igen rätt fort.
   Toapapper och vin – klart det är viktigt 🙂

 4. Hej, bra att inte hetsa upp sig alldeles, tillräckligt många som gör det ändå. Jag har ju inte heller bil så storhandling blir det sällan, men det går ju bra när man är singel, utbudet i byn räcker. Trevlig helg

 5. Jag har inte hamstrat något. Brukar storhandla på fredagen så det gjorde jag igår men endast det som jag behöver för kommande vecka. Inga hyllor var tomma och WC papper som är slut på många håll fanns det fullt av.
  Det ända jag inte klarar mej utan är insulinet och några andra mediciner.
  Soliga hälsningar

 6. Kanske är det så att människor är dåliga på att ha ett lager hemma. Jag har lärt mig sedan barnsben att ha mycket mat hemma. Buljong är aldrig fel att ha. Det kan man koka, äta med något till. Väldigt enkel soppa. Att ha en scout och en hemvärnsman till föräldrar präglar en.

  1. Ja, vi har nog fjärmats från det där kloka tankesättet.
   Affärerna är ju öppna jämt, bara att gå dit och handla, tänker vi.
   Men snart kanske det inte längre är så.

 7. Ingen hamstring her heller. Vi får bare spise noe annet om det blir tomt, for HELT tomt regner jeg ikke med at det blir. Isåfall sliter vi litt …

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.