När allting blir annorlunda

Det händer något varje dag nu. Nya direktiv. När ska skolorna i vår stad stänga? För att dom har stängts i andra städer och i andra länder?
Tillställningar med mer än 500 personer förbjudna. Vad händer om 499 kommer? Vem räknar, vem ansvarar?

Trött på corona. Får man som journalist bli det? Varje timme något nytt i nyhetsväg. Hur många som drabbats, hur många som dött, i vilka länder. Nya restriktioner.

Hemma känns det lugnt att se hur solen fortfarande då och då, trots allt, smyger sig in i bostaden och ger liv åt blommor och blad.

Var går gränsen för skapande av hysteri? Varför följer människor strömmen, tror på allt de läser och hör? Börsen rasar. Agera nu! Skydda dina nära och kära! Stäng dörrar och gränser!

Jag tror att coronaviruset på sikt för något gott med sig, men exakt vad det är kan jag inte säga just nu.

Sol på bladverk.

När arbetsveckan nu snart tar slut, eller i alla fall lugnar ner sig, har jag tänkt baka. Inte för att jag är hysterisk för att brödet ska ta slut, men för att jag tänker att tid för lugnet måste finnas.

Jag har tänkt äta tacos.

En kryssning har inhiberats för min del och det är jag okay med. Min frissa var förkyld och vi sköt fram besöket med en vecka. Också ok.

Livet är lite annorlunda just nu, men på något sätt känns en helg i lugn och ro inte alls fel.

Därmed inte sagt att jag tycker att coronaviruset är berättigat. Jag har också full respekt för alla som nu är rädda eller oroliga för anhöriga eller sig själva och för personer som redan smittats 😦

19 reaktioner på ”När allting blir annorlunda

 1. Natten som var, kom inga Vindkraftverkskomponenter, för en transport ligger i diket några mil härifrån, och har legat där sedan natten den 10 mars. Den ska bärgas inatt, och då kommer den förbi mig. Hoppas få sova ett tag innan dess.
  Svante

   1. De bullrar, och följebilarna står på tomgång 5 meter från mitt sovrum. Sedan skriker man till varandra för att höras över bullret.
    Svante

   2. Inatt kom en sådan transport, och i natt använde någon av bilarna tutan då, och då. Innan de fortsatte till Jämtland.
    Svante

 2. Ja du. Corona pandemin är nog något helt nytt för hela världen. Det känns surrealistiskt, som i en dålig film. Inte lätt att förlika sig med situationen. Även om dina journalistkollegor över hela världen frossar i alla skräcknyheter om viruset. Som alltid är det ju så att dåliga nyheter tyvärr säljer bättre än goda dito.
  Om du går på restaurang för att äta tacos kan du ju alltid skriva ett inlägg om det. Har hört att restaurangerna i stor-Stockholm är i stort sett folktomma.

  1. Jag tänkte göra tacos hemma, eventuellt med en väninna. Baka bröd så att jag har i frysen och överlever åtminstone en tid 🙂
   Surrealistiskt var minsann rätta ordet!

 3. Det är sorgligt att det är så många som bagatelliserar Corona. Att det är inte värre än nån influensa. Och ja, det börjar som en vanlig influensa sen blir man bättre och sen kommer andra vågen som direkt angriper lungorna och blir en svår dubbelsidig lunginflammation. Det finns ingen behandling utan man kan bara hjälpa de drabbade för att kunna andas. Jag såg en bild hur de ligger där på intensiven på magen helt nakna bara med en liten duk över baken och en massa sladdar hängande på dem.
  Men jag jobbar vidare och hoppas på tur.
  Fina växter för övrigt.

  1. Usch, låter enormt skrämmande… ja, vi vet inte hur allvarligt det är innan vi drabbas.
   Alla drabbas ju inte, men de som gör det… nej, fy så tråkigt och jobbigt 😦

 4. Ja, det är inget trevligt med Coronavirusets framfart … oroande på många sätt och vis, men förhoppningsvis klingar det värsta över och livet återgår till det vanliga. När vet vi inte förstås … optimisterna säger att kulmen är nådd om någon månad här – pessimisten tror på ett mycket längre utbrott – och hur det blev vet vi inte förrän efteråt. Är inte särskilt oroad för egen del, men jag förstår de som är rädda och oroade.
  Önskar dig en fin helg Carita!

  1. Här ställs många evenemang in hela våren, fram till den sista maj!
   Sånt kan vi leva med, men trist för många företag, bolag, föreningar… vars intäkter nu minimeras 😦
   Ha en skön helg Anki!

 5. Här i skogen lär väl risken inte vara så stor att smittan hittar hit men vi har ställt in besöket hos vår 92-åriga faster. Några fonder har jag inte så det bryr jag mig inte om ett dugg.

 6. Får snart en allergisk reaktion när jag läser eller hör ordet: Corona. Det pratas oabrutet om det. Det verkar inte händer något i världen längre. Vad händer i krigsdrabbade länder? Flyktingarna vid grekiska/turkiska gränsen? o.s.v. Vi hör ingenting längre om sånt.
  För mig fortsätter livet som vanligt. Fina bilder på dina växter! Kram!

  1. Precis, alla andra problem ”har försvunnit”…
   Jag försöker också leva som vanligt, ibland går det bra, ibland kommer oron – t.ex. för lokaltidningen jag jobbar på och för andra företag.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.