Glad måndag! 23-03-2020

Påskhelgen stundar om ett par veckor, men små påskliljor vill man ju ha hemma ändå, redan nu.

Ja, man önskar ju att man kunde skriva om något annat än coronaviruset. Men våra liv påverkas just nu av det i så pass hög grad att det inte alltid går att undvika.

Vi kan säkert lära oss något av krisen. Nu värnar vi mer om varandra, håller kontakt via sociala medier, ringer varandra och hjälper med bland annat livsmedelsinköp.

Vi blir också innovativa. Näthandel är inget nytt, men den blomstrar nu för många. Hemleveranser av allehanda varor har också blivit vanligare.

Glad måndag till alla mina vänner där ute!

26 reaktioner på ”Glad måndag! 23-03-2020

 1. Ja nätet har blivit grogrund för massor av bedrägligt beteende. Jag fick ett SMS i förrgår, som löd ” Är det hos dig jag ska äta frukost i morgon bitti”, och underskrivet med ett kvinnonamn. Jag sände svaret NEJ.
  Svante

   1. I coronatider ska vi gamlingar dra ner på sociala kontakter, säger Stefan Löfven, och vi gamlingar ska ju lyda överheten.
    Svante

   2. Om de kom med något, som skulle hjälpa upp situationen, skulle det vara lättare att förstå det de hittar på. Hur ska en ensamstående 70+ utan släkt kunna få hem mat, om han inte fick handla den själv. Att som i Kårböle låta andra 70+ åka och handla åt en gör ju ingen friskare.
    Svante

 2. Glad måndag till dej.
  Det är mycket om corona viruset varje dag men jag orkar inte ta in allt. Det är lugnare att jobba i trädgården och promenera med Minton.
  Har upptäckt hur underbara människor det finns i omgivningen. Mötte Carro som jobbar i vår ICA butik hon stannde och undrade hur jag klarade mej. Ring så hjälper jag dej att handla. Igår träffade jag en f.d grannen som jag brukar prata med och hon ville också hjälpa mej att handla.
  Jag blev varm i hjärtat.
  Sköt om dej

 3. Tack snälla Carita , det är inte lätt att vara alla till lags , såg i alla fall att min anspråkslösa lilla skylt på min dörr har uppskattats av flera . Den var uppsatt enbart för att ”peppa upp” alla i min omgivning som läser skylten ….kramar till dej fast från tillåtet avstånd och leenden får vi också utbyta på lite avstång (det tilllåtna.

  1. Distanskram även till dig Ritva! Har undrat för mig själv om du vill ha svenska tidningar? Löser du korsord? Då kunde jag kasta in några in genom ditt brevinkast.

 4. Jo…samhället sluter sig väl samman så gott det går…sociala medier får en större del i människors liv…en nödvändighet helt plötsligt för mera människor än vanligt.
  Många fler som nyttjar internethandeln nu…nog en hel del som kommer fortsätta med det efter denna kris.
  Inte fel att slippa släpa hem alla varor.

  Glad måndag på dig med 🙂

  1. Ja, nog lär vi oss något av detta. Näthandel blomstrar, så länge man får hämta ut paket från olika platser eller så länge som posten hämtar hem paketen?
   Fint att vi har bloggar och sociala medier nu.
   Kram till dig och frugan din!

 5. Inget ont som inte har nåt gott med sig sägs det ju. Å en positiv sak med det eländiga viruset är ju att all smog har försvunnit i Kina och att det upptäckts fiskar i Venedigs kanaler för första gången någonsin. Ytterligare en nyhet som lär göra Greta glad;-)

 6. Man får rätta sig efter läget. Läget är dock något tråkigt, men jag tränar i tålmodighet och gör lite av varje ändå, för mig själv.
  Glad måndag är kvällen nu 😀

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.