Ganska underbar arbetsplats

På sommaren kan här bli för varmt att jobba utan att ha persiennen nedfälld, men nu är här bara perfekt ❤

… har jag här hemma. Eller arbetsplatser – för jag har ju två.
Den andra finns i sovrummet.

Tror dock att jag kommit på problemet till varför stationära datorn strular.
Bloggaren Lantlivsbilder och några andra har sagt att det kan vara gamla Win7 som strular till allt. Så jag ska installera Win10 där så fort jag får hjälp, och det får jag först då coronarestriktionerna har hävts.

Jag kan installera själv men tar inte risken att tappa något viktigt så jag köper helst den tjänsten.

Och så en bild från Lovisaviken och paketjakten Österstjernan, tagen för några dagar sedan.

22 reaktioner på ”Ganska underbar arbetsplats

 1. Jag gillar bryggor, båtar, och skärgård. Sista gången jag besökte Stockholms skärgård var sommaren 2008. Gålö i Haninge Kommun. Numera blir det insjöar, som besöks.
  Svante

   1. Här kan vi vara ute, om vi håller 2 meters lucka till varandra, och det går att åka till affären, och vara där vid 7 tiden på morgonen, det är inte många uppe så tidigt i Ljusdal. När jag gjorde lumpen var det armbågslucka som gällde. Behöver vi åldringar något från Apoteket, ska vi knacka på dörren, så får vi hjälp av personalen utan att behöva besöka lokalen. Jag bara undrar hur de ska ta betalt, då kortterminalerna ligger inne i butiken?
    Svante

   2. Vi får också vara ute, vi som är under 70+. Men jag försöker ändå hålla mig hemma för att minimera alla risker, tänker inte bara på mig själv.
    Tanken var att mest använda betalkort även här, och den där snabbavläsningen som går att göra på köp under 50 euro.
    Men ofta säger automaten stopp och ber dig fibbla med koderna i alla fall, och där har ju hundra andra tryckt med sina fingrar innan vi gör det…

   3. Här ska kassapersonalen hålla knapparna rena, som om de inte hade tillräckligt att göra ändå.
    Svante

   4. Kassapersonalen har ju ett jättejobb med att hålla 2 meters lucka till kunden, jag tycker det räcker.
    Svante

   5. Det gäller att vara först in i butiken, och först till kassan. Det blir lite, som snabbköp.
    Svante

   6. Jag var snabb, men det var ändå en, som hann före till Kassan. När posten kom idag fick jag ett brev från Sotaren, där han skrev att han ska komma till mig 24 april i år. Jag fick då bråttom att skriva till honom. Jag vill inte släppa in någon, som går ut, och in hos folk i byn, vem vet vad han får med sig till en 70+, som enligt samhället ska tillhöra en riskgrupp. Han är välkommen när samhället anser att vi kan leva som vanligt igen. Gissar att det kommer att bli bråk om det.
    Svante

 2. På kneget har man väl tagit bort alla windows7 och ersatt med ”tian”, något man väl bör göra emellanåt när man har datorer och system som används i arbetet.
  Uppgraderingar och annat har med det att göra tydligen.

  Jag är kass på sådant och gör som de säger, enklast 😉

  Jo, jobba hemma är helt ok tycker jag också även om vi inte har kommit igång så jättemycket ännu.
  Vi är dock förberedda på en omställning nu.

  Ha det så jättefint nu då. 🙂

  1. Tror att det blir allt vanligare efter corona att jobba hemifrån, eller på distans på annat sätt.
   Och även allmänt godkänt av arbetsgivare.
   Vi har ju på Nya Östis jobbat på distans sedan 2015.
   Uppdateringarna slutade ju gällan för Win7 för länge sedan – jag vet… 🙂

 3. Har du fortfarande W7. Det är flera år sen man kunde uppdatera sig gratis. Och det gick ju jättefint. Nu kostar det en slant.
  W10 är ju jättebra och är stabil.
  Kram! 😷

 4. Vilken mysig arbetsplats! Å utsikten till fönsterbrädet med de fina blomkrukorna är ju en höjdare. Gillar alla dina kaktusar – ursnyggt!
  Åsså är det ju rätt typiskt att du som annars alltid lyckas med att ta foton utan personer nu fick med en kille när ni har utegångsförbud – hahaha:-)

  PS. SVT1 gjorde ett reportage om Finlands beredskapsförråd ikväll. Ett förråd som byggdes upp efter svininfluensan. Japp, de svenska myndigheterna är aningen avis där. När det här är över hoppas jag att man gör en studieresa till Finland för att lära sig. Här har vi ju brist på i stort sett allt skyddsmateriel. DS.

  1. Jag tror att Finland också lärt sig mycket eftersom vi har upplevt krig.
   Helt utegångsförbud har vi ju inte, men ja – jag verkar ha fått fler personer med på bild nu än tidigare 😀

   Så glad att du tycker jag har det fint i köket med växterna 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.