Skyltsöndag, den 5 april 2020

En skylt på området vid Bastion Rosen. En del av murarna har restaurerats, andra utgör ännu ruiner där man absolut inte får klättra.

Jag har vissa problem med min bordsdator, den jag jobbar allra helst och mest vid. Lyckligtvis skaffade jag för en tid sedan en bärbar dator, så nu hoppar jag mellan dem och får vardagsmotion på köpet.

Har kört virus-scanning och kollat allt som kollas kan, men förbindelsen brister mest hela tiden och det gör mitt arbete besvärligt. Måste börja flytta allt mer av mitt material över till denna bärbara och troligen även skaffa ett annat tangentbord till den.

Men en sak i taget – även om detta stressar mig lite är det inget jag kan åtgärda på en timme, det får bli lite i taget.

En sårbar värld vi lever i – det digitala har vi stor hjälp av i dag under rådande coronakris, men allt det elektroniska är också som sagt väldigt sårbart.

Fler skyltar hittar du hos bloggaren BP som förvaltar utmaningen Skyltsöndag.

15 reaktioner på ”Skyltsöndag, den 5 april 2020

 1. Så höll min stationära dator på, jag hade Windows 7 pro på den. Jag bytte till en bärbar med Windows 10, och de problemen försvann. Nackdelen med den bärbara är utrymmet på hårddisken. Jag har fört över allt jag sparat på en extern hårddisk nu. Ska försöka installera 10:an på den stationära. Jag gissar att Windows inte gillar dem, som kör med utgångna program.
  Svante

   1. Min stationära är går att använda till 10:an, så det är värt ett försök. Bättre tangentbord, och bra mycket bättre skärm till den stationära.
    Svante

   2. Den stationära jag har byggdes för 9 år sedan, och det tjatades om att den gick att använda då man ville ha mig att installera 10:an, när de erbjöd programmet gratis.
    Svante

   3. Jag ville inte heller övergå till Win10, den var inte så bra i början – men tror att en del av ”barnsjukdomarna” eliminerats från den nu.

   4. Det är möjligt, men efter XP har inget riktigt bra operativsystem funnits 7:an var hyfsad, men jag trivs inte med 10:an.
    Svante

 2. Klokt att inte klättra där!
  Trist när favoritdatorn inte vill riktigt – hoppas du får ordning på den. Själv har jag en laptop som jag verkligen gillar – liten och behändig och lätt att flytta med sig in till tv-soffan om jag vill 🙂
  Ha en fin fortsättning på dagen!
  Kram

  1. Jag tror att det Win7 som krånglar – måste byta till Win10 så fort jag får träffa andra människor och kan ta datorexpert hit, dvs då coronarestriktionerna hävts.

 3. Nu gäller det verkligen att tekniken fungerar när allt fler sitter och jobbar hemifrån, för att inte tala om oss alla som är mer eller mindre satta i karantän. Vi måste ju ha något att roa oss med.
  Kram, Ingrid

  1. Ja, belastningen är ibland hård – beror på om man är ensam i hushållet, kollar filmer eller av olika orsaker behöver överföra mycket data.
   Tror att det funkar så.
   Kram!

 4. Inte bra när datorn bråkar. Tror det beror på Windows 7 som inte är ok längre.
  Hoppas det löser sej.
  Kramar från oss

 5. När jag såg muren tänkte jag spontant att det ju var en perfekt lekplats för barn. Å om barnen är för små för att kunna läsa skylten, så hoppas jag att deras föräldrar kan.
  Osis med en icke fungerande dator. Det första man tror är ju att det är ett virus där också. Samhället är sårbart både vad gäller ”riktiga” virus och virus i datorn.
  Tusen tack för din skylt och länken:-)

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.