Vacker vägg, del 125

Förra inlägget med en vacker vägg skrev jag 18 mars. Då upplevde vi de första dagarna av undantagstillståndet. Då hade vi inga aningar om vad som komma skulle. Vilket kaos coronaviruset kunde skapa i världen.

En vägg i affären i Lovisa som börjat satsa på mycket inredning. Kanske, kanske vi kan få ta ett dopp i havet i sommar?

Nu har jag själv inte heller riktigt hunnit med. Jag missade förra veckans ord-utmaning hos Mrs Susanne. Jag hinner med nöd och näppe skriva ett eller två korta blogginlägg per dag under måndag, tisdag, onsdag.

Undantagstillstånd råder ju också hemma. Dels på grund av coronarestriktionerna (kräver mycket mer av mitt planeringsjobb på distans för att få ut tidningen), dels för att stationära datorn krånglar. I morgon vet jag mer, kan jag få hjälp med den, varför brister förbindelsen till nätet där hela tiden – när den funkar via bärbara datorn?

Ändå är jag nöjd med mitt liv. I dag har jag inte träffat en enda person in real life och vet inte om jag gör det i morgon heller. Kanske på fredag.

Jag klippte åter luggen med Fiskars-saxen i dag… någon skönhet är jag inte, men så länge jag inte blir rädd för mig själv då jag ser mig i spegeln är det ok.

17 reaktioner på ”Vacker vägg, del 125

 1. Jag läste just att detta med Covid-19 kan bli vår följeslagare ända fram till 2025. Inte så himla lovande. Och Adam Alsing dog idag i Corona. Jag gillade honom. Jag känner med hans familj. 😥

  1. Ja… tyvärr tror jag att vi tvingas acceptera läget och leva sida vid sida med alla de restriktioner corona för med sig…
   Glad över att jag hunnit resa rätt mycket under mina 57 år.

   1. Jag trodde att 2020 skulle vara en riktig toppen år. Och det blir det fast på ett annat sätt än jag trodde. Men klart är att det blir en minnesvärt år som lämnar spår hos alla på hela världen. Vi får se människornas storhet och småaktighet. Vi får omvärdera det mesta. Tryggheten får aldrig ha samma innebörd än förr. I alla fall många år framöver. Var korona bara en slump eller en försumlighet av en anställd i en forskarlaboratoriet. Vi vet inget. Vi får se läkarkårens storhet och litenhet. Vem vinner och vem förlorar? Ingen som vet. Och frågan är om vi kommer lära oss någonting av detta.

   2. Precis. Vi får aldrig entydiga och klara svar. Vi kan bara göra det bästa av den här situationen för oss själva och för våra nära och kära.
    Jag hoppas vi lär oss något av året, eller om det pågår en längre tid, så av de månaderna och åren.
    Man ser nu hur mycket falskhet och försök till fusk och lurendrejeri det finns… hur många försöker plocka politiska poäng, utnyttja läget.
    Så har det alltid varit och för många människor kommer det så att alltid förbli.
    Vi kämpar vidare.
    Kram!

 2. Väggen uppmanar till drömmar, helt klart:-)
  Bra att du får hjälp med din krånglande dator. Den är ju ett verktyg för ditt jobb som bara måste fungera.
  Grannen och jag konstaterade idag att ingen av oss ser klokt ut längre. Det är ofta kvinnor som färgat håret i mörka färger där den gråa utväxten syns tydlig. Men so what?! Vem bryr sig i dessa coronatider. Man träffar ju knappt någon irl längre…

  PS. Jag har också klippt luggen själv, men jag vågar mig inte på resten av håret. DS.

 3. Innan denna farsot drabbade världen, var jag hos Frisören, och klippte kort, men har ändå fått klippa luggen. Blir det fortsatta restriktioner framöver, kommer rakapparaten att få klippa kortkort. Nackdelen med denna metod är att man måste ha Töntkapsylen på ute.
  Svante

 4. Det var modigt av dig att klippa luggen! Jag har inte vågat klippa min, så nu ser jag ut som en övervintrad hippie (rejält övervintrad!). Men strunt i det, jag får väl försöka med nåt slags hårband eller diadem. Och hela finska folket kommer att se ut som Tarzan i håret om några veckor senast. Det blir kö till frisersalongerna när allt det här eländet nån gång tar slut.

  Min dotterson uttryckte stämningarna så bra i ett sms, där han skrev att han skulle vilja ut och träffa kompisar: ”de e lite tråkit men man kan ju inget åt dehä”.

  Så sant som de e sagt: man kan inget åt dehä. Sköt om dig.

  1. Nä, man kan inget åt dehä…
   Frissorna har mycket jobb sedan då de ska rädda människor som färgat håret hemma och klippt själva 🙂
   Men bra att dom har jobb när den dagen kommer.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.