Det kommer en sommar efter snöslasket

En droppe på en kvist och en fin kyrka i bakgrunden.

Hade i dag ett par uppdrag som förde mig utanför Lovisa absoluta centrums gränser. Passade då på att ta den här bilden.

Igår blev pusslet klart.

Det har varit ett mycket ombytligt väder i dag. Snö och blåst och slaskregn, varvat med sol och växlande molnighet. Jag återsåg en kär vän, för första gången på ett par år faktiskt, och det gjorde mig glad.

Likaså känner jag att glädjen och hoppet finns, då jag har vädringsfönstren öppna och hör fåglarna sjunga högt. Solen silas nu in mellan persiennens springor och även om mörka moln tornar upp sig och snart hämtar mera snö vet jag att det åter blir en sommar.

En annorlunda sommar, men kanske inte alls en sämre sommar ändå?

24 reaktioner på ”Det kommer en sommar efter snöslasket

 1. En annorlunda sommar kommer det alla gånger att bli för oss som är i riskgrupp. Det är tur att jag inta har några barn, och därmed inte heller några barnbarn, att vara nyfiken på. Den enda förändringen jag får göra är, att handla livsmedel mycket tidigare på morgonen.
  Svante

  1. Även om jag inte är i riskgrupp, det vill säga jag är inte 70+ och jag röker inte, har inte diabetes osv.
   Så vem vet – jag kan vara en riskperson ändå.
   Barn har jag inte heller och därmed inga barnbarn, och singel sedan 2014, så det har inte varit så väldigt svårt att hålla sig isolerad.
   Men jag saknar att kunna gå ut och äta med och krama vänner.

 2. Det pusslet måste du ha smällt upp på bara några dagar, för jag kan inte minnas att du visat det ”under arbete” så att säga. Det blev riktigt fint.
  När du träffade din vän – höll ni säkerhetsavstånd som vi får göra här? Typ två meter eller så?
  Vädret har varit helt okej här. En blandning med lite sol och mycket moln och som alltid nuförtiden mycket blåst.

 3. Vi har haft sol hela dagen, men kallt och blåsigt. Jag satt ute och pratade med sonen en stund och blev riktigt kall om ryggen.
  Kram och godnatt!
  /Ingrid

 4. Gillar verkligen bilden 🙂
  Fy för snö, men kan säga att vi har det inte bättre väder här … regn igår (igen) sol idag … och nu lovas det massa regn igen … Gaaahhh … snart har det fasiken regnat nästan varje dag här i en månad, det kom samtidigt som vi blev satta i karantän den 16 mars … :-/
  Jag vill ha min hammock nu! Men ingen idé att beställa en innan det blir stabilare väder.

 5. Ni har precis likadant väder som vi har den här veckan. Endera minuten skiner solen, den andra snöar det. Till helgen lär vi skall få sommaren tillbaka, men vi får ju se… Trevlig fortsättning på veckan och pusslet är ju SÅ fint! 😀

 6. Idag verkar minsann sommaren fjärran… För tre år sen snöade det också, upplyste mig Facebook om. Fotade samma vy idag och lade upp som kommentar…

  1. Ja, inte är det något undantagsväder trots undantagstillståndet 🙂
   Vanligt aprilväder troligen, men trist med kylan som verkar hålla i sig långt över 20 april…

 7. Verkligen jobbigt att hålla humöret uppe nu, snöar ute som bäst mm annat som händer som är dåligt. Härligt, ditt pussel, du har varit så flitig med det! KRAM

 8. Hörde från Ordodlaren att ni hade oväder och snö. Det är ju helt fel tid för det. Hoppas det blir bättre snart.
  Gillar ditt Muminpussel.
  Sköt om dig!

 9. Snart är det Maj och då hoppas jag på vårkänsla och värme. Hjälper inte att solen skiner här, det är iskallt ute ändå.
  Det var ett fint pussel. Vi får se om det blir en annorlunda sommar. Kram!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.