Besynnerliga tider, spännande väder

Ena stunden har vi sol, men den varar bara någon minut. Sedan tornar mörka moln upp sig vid horisonten, det börjar blåsa. Jag har kutat in och ut med tomatplantorna, men kanske måste ge mig och bara lita på att de klarar det kyliga vädret då jag ändå har inglasad balkong.

En liten gnutta sol, en kort stund, över mina kära tomatplantor.

Den här märkliga covid-19-våren har fått mig att tänka på allt möjligt. Det är tråkigt att restaurangerna inte har fått ha öppet i maj, men från och med första juni borde de få öppna. Ser man till vädret skulle uterestaurangerna ändå inte ha haft många kunder i en liten stad då vädret varit kallt och nyckfullt.

Jag har haft nästan ledig dag i dag. Skrivit ett par artiklar, räknat arvoden för två tidningar, gett ut ett par texter.
Och så har jag gett mitt stöd till denna kampanj. Man kan inte hjälpa alla man skulle vilja hjälpa i en kris, men alla kan hjälpa någon.

Utsikten från min balkong mot nordost, samtidigt som den andra bilden med de mörkare molnen togs.

12 reaktioner på ”Besynnerliga tider, spännande väder

 1. Allting är konstigt denna vår. Varmt i april och frost i maj. Bilderna på himlen är vackra och det har varit lika här samt väldigt blåsigt.
  Va rädd om dig Kramar

 2. Dina tomatbarn klarar sig nog på din balkong. Som jag skrev förut de är luttrade;-)
  Restaurang- och hotellnäringen kommer få det svårt framöver. Å man kan bara hoppas att åtminstone restaurangerna klarar sig. För grejen är ju den att även om de håller öppet som här i Sverige är det ändå ingen som går ut för att äta, inomhus alltså. Det är utomhus som gäller med starkt förminskat antal bord och säkerhetsavstånd. Jag tycker synd om alla restauranger, inte minst i Italien och Spanien.

  1. Ja, många är oroliga och äter hellre hemma. Jag äter inte så bra hemma då jag inte har lust att tillreda nåt själv. Därför saknar jag restauranger.
   Har blivit hämtmat några gånger.

 3. Tomaterna klarar sig, tillväxten lär behöva ca 10 grader, annars står de stilla… Det är först när de skall mogna som de vill ha minst 16 grader dygnet runt.

  1. Ok, bra att veta! Då står de still nu några dagar eftersom vi inte har mer än +7, men hoppas det blir liiiite varmare snart och att sommaren inte regnar eller snöar bort.

  1. Det är bara lite jobbigt att bära fem krukor in och ut, så ja – det kunde vara inne.
   Samtidigt tror jag det kan vara bra för dem att vänja sig med svalt väder.
   Krukorna är rätt tunga.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.