Frisk havsluft på Sågudden

… hade jag tänkt att jag skulle få. Och i det stora hela blev det så. Men där var också något slags mudderverk, eller nån annan maskin och några gubbar som jobbade vid stranden och i vattnet. Stundvis luktade det kloak… men tror att det var gyttja som stank 😀

Här fanns för länge sedan ett sågverk ute på udden, därav namnet.

I dag är udden inte bebyggd, men storstilade planer har funnits. Allt från stora badhotell till mindre semesterbyar har planerats. Även båttrafik skulle arrangeras över till Estland, för det behövdes en terminal.

Men i dag är udden ”bara” ett enda stort rekreationsområde, och bra så. En brygga för båtar finns här och fiskare som vill meta eller använda kastspö trivs här. Enstaka husbilsägare likaså. Udden är inte som en campingplats med allehanda service, men man kan bra stanna här och njuta ändå.

16 reaktioner på ”Frisk havsluft på Sågudden

   1. I Kårböle idag regnar det, och ska göra så hela förmiddagen, så det passar bra att drop in röntga lungor, på Vårdcentralen i Ljusdal. Hoppas de kommer att bli nöjda med bilderna i Gävle, och kontaktar mig med telefon.
    Svante

 1. Det ser mysigt ut på Sågudden tycker jag. Hoppas att det får var det fina rekreationsområde och inte exploateras för våldsamt.
  Kram, Ingrid

   1. Om det finns vaccin/medicin nästa år kanske vi lyckas komma redan nästa sommar… Drömma kan man ju alltid…. 🤔😀

 2. Härliga sommarvyer, jag lär int komma till Lovisa denna sommar, så jag gottar mej i dina vackra foton å beskrivningar. Skön sommar till dej !

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.