Glad måndag! 24-08-2020

Nästsista måndagen i augusti månad, tiden rusar minsann! Men jag är glad åt många minnen som finns likt pärlor på ett band. Några av dem skaffade jag under resan nyligen, och en sådan här äng gör ju vilken naturvän som helst glad.

En gräsmatta som har förvandlats till äng utanför Hotel Tegel.

Och som bonus får alla intresserade en liten lektion i finska. Bilden på skylten tog jag för att komma ihåg vad det hela handlade om.

Från gräs till äng. Här har man planterat ängsblommor. Det kan dröja 2–3 år innan en äng föds. Låt växandet ta sin tid (rauha = fred, lugn). Tack!
I samarbete med Fiskars fastigheters parkteam.

Här hittar du en lista på flera bloggare som är med i Glad måndag. Hittar du inte en länk till din blogg där, men har du varit med nån gång, sätt ett meddelande åt mig, till exempel som en kommentar till detta inlägg 🙂

12 reaktioner på ”Glad måndag! 24-08-2020

  1. Det är så fint med en liten äng istället för klippta gräsmattor. Vi har två st i min närhet och det finns många insekter och fjärilar.
    Glad måndag önskar vi

  2. Det var helt nytt för mig, alltså att man kunde anlägga en äng med vilda blommor. Verkligen en utmärkt idé. Här växer dessa blommor mest i dikeskanter. Har aldrig sett dom ”odlade” så att säga.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.