Höst på balkongen och pusselläget

Det går ganska långsamt med pusslet nu men nere till vänster har jag gjort en del framsteg. Jag har också hittat små helheter av myllret av hus, trappor och andra detaljer. Men dem har jag sorterat och byggt ihop i askar som inte syns på bilden.

Sedan jag visade förra bilden i onsdags har jag ju faktiskt också fått himlen klar 🙂

I går gav jag bort tre pussel och fick tre andra istället. Det råder nåt slag av pusselboom. Tror inte att det bara gäller Lovisa. Under coronatider och kommande långa, mörka höst- och vinterkvällar behöver människor sysselsättning.

På balkongen är pelargonerna inne i sin andra blomning och jag ska se om jag får en av dem att överleva vintern. I fjol lyckades jag med en, den har jag i köket i dag.

Lampan som tål fukt och kyla är tänd. Ute är det jämngrått. Sedan tretiden har det regnat och klockan är nu halv sex. Det är fjorton grader.
Vi fick vaga löften om att sommaren skulle återvända på onsdag nästa vecka. Men jag tror att den bara orkar ta sig till Sverige. Våra utlovade +21 grader har i prognoserna ändrats till +16. På fredag nästa veckan förutspås +10 och på nätterna bara +2 och +3…

Det är inte så mycket mer man kan göra än att acceptera läget 🙂 Hösten kan vara mycket vacker också.
Och måste jag välja mellan att ha tre veckor med +30 väljer jag det här svalare vädret. Men det kunde ju finnas nåt där mittemellan 😀

14 reaktioner på ”Höst på balkongen och pusselläget

 1. Jag hoppas att de har rätt om att sommaren ska komma tillbaka nästa vecka. På torsdag ska vi försöka ha ett möte med SPF-are utomhus. Vi tar kaffe med oss själva och så blir det lite kubbspel och lite tipspromenad.
  Lycka till med pusslet – du har ju kommit riktigt långt.
  Kram, Ingrid

 2. Nu har du verkligen jobbat på bra med pusslet. Å du verkar jobba din utifrån inåt ser jag. Förstår att många nu tar pussel till hjälp för att sysselsätta sig. Det är ju bara bra, för då kan man starta en byteshandel, vilket du redan har gjort. Perfekt återvinning.
  Vädret ja… Ungefär lika illa här som hos dig. Men vi har haft en helt solig vecka utom en enda dag, så jag klagar inte… än. Är inte ens säker att vi får de utlovade 25 graderna nästa vecka. Väderappen visar att det som max blir 19 grader. Den som väntar får se;-)

  1. Ja, pussel är nog nu räddningen för många.
   Jag tror att ni i Sverige som vanligt får LITE varmare väder än vi – för det krävs en hel del att högtryck ska klara sig från sydväst över vattnet till oss 🙂

 3. Absolut inget fel på höstmys. Ni verkar ha haft en fin sommar i Lovisa trots pandemi tider. Sommaren är på väg tillbaka till mellanvästern också med början imorgon söndag då det utlovats 23 grader och vi skall ända upp till 27 innan svalare temperaturer tar över igen senare i veckan…. Bara att gräva fram shortsen igen. Trevlig söndag till dig! 😃

  1. Oj, så skönt med sensommarvärme hos er!
   Här hade vi +15 i dag och blåsigt, men det var en ganska varm blåst och solen skiner från nästan klarblå himmel, så det är inget att klaga över 🙂

 4. Jag säger ju det… aldrig är det lagom 😀 Vilket fantastiskt ord på svenska, ha..ha…
  Trodde just den delen av pusslet som är klar var den svåra delen men icke.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.