Friskluftsförgiftning

Jag minns att ett av mina ex inte tyckte om det ordet. Han tyckte kanske att det var negativt laddat. Jag tycker ordet är ganska kul. För mig betyder det att jag är utomhus så länge eller så pass mycket att jag får nästan för mycket frisk luft och blir trött, samtidigt som jag mår bra!

Men efter en förgiftning mår man ju vanligtvis inte bra. Fråga bara Alexei Navalny.

En glad hund, Bella, njuter i vattnet.

I dag var jag med väninnan Pia och hennes hundar Vanya och Bella ute på Sågudden. +15 grader, sol och ganska varm vind. Perfekt väder! Jag är tacksam för att jag har vänner, och även min syster, som då och då tar med mig på bilturer både till affärer och för att få naturupplevelser en bit bort från hemmet i centrum.

Vy mot söder.
Motsols. Alla har inte tagit upp båtarna men den här har dragits upp på stranden.

29 reaktioner på ”Friskluftsförgiftning

 1. Havet är inte så dumt att kunna besöka, det är nog det jag saknar mest här i Kårböle. Jag är ju född, och uppvuxen i Stockholm. Första egna bostaden var i Brandbergen, senare en brf i centrala Handen.
  Svante

   1. När jag bodde i Ljungdalen, saknade jag inte havet, som jag gör nu. Gissar att det beror på att Fjällen kompenserade Havet.
    Svante

   2. Jag har aldrig bott på så fin ort, som Ljungdalen, men det var trångt med 24 kvadratmeter bostadsyta.
    Svante

   3. Men man klarar sig med rätt lite, sist och slutligen. Det har jag märkt då jag flyttat och gått ner från 90 kvm för två personer till först 70 för mig själv, sedan 65 kvm och nu 51 kvm.

   4. Min första lägenhet var på 47 kvm, jag hade en på 80 också, innan jag flyttade till Nordingrå, till en liten villa, som var lika stor som andra lägenheten. 24 kvm är för litet får gubbe, och hunden jag hade då. Nu har jag för stort 200 kvm.
    Svante

   5. När jag tänker på att jag slipper vara med i några föreningar här, så är det skönt. Ingen vägförening, ingen fastighetsägarförening, och Byalaget slipper jag också. Det går att bli osams med en del ändå.
    Svante

   6. Köper du ett hus där huset är med i en vägförening, så är du automatiskt medlem i den föreningen. Men bor man som jag utefter två vägar som Staten sköter, behöver man bara betala fordonets vägskatt. Jag har nästan alltid något att säga om skötsel i förening jag ar tvingad in i, och då blir några arga på mig.
    Svante

   7. Antingen ska man sitta tyst, på mötena, och hålla med Ordföranden. För säger man vad man tycker, blir man inte omtyckt.
    Svante

   8. De som blir ordförande i en förening är en person som är tillräckligt stor i käften, för att skrämma de andra till tystnad. Den metoden fungerar inte på mig, jag säger alltid vad jag tycker, och då blir man osams med ordföranden. Bäst att inte vara med i några föreningar, då slipper man ta ställning till olika förslag.
    Svante

 2. Vilket häftigt ord. Minton får det när vi varit i skogen.
  Underbara bilder från din utflykt och vovven är så söt.
  Kramar från Minton och mej

 3. Cyklade omkring med ”min bästa studiekamrat” i Åbo hamn en vacker vårdag på 1970-talet. När vi kom tillbaka till min studielya utbrast hon: ”Puh, nu är jag friskluftsförgiftad! Kaffe, kaffe!” Sen satt vi bara och hängde – och ordet hänger med i hela mitt liv.

 4. Friskluftsförgiftning, det var ett riktigt roligt ord. Gissar att det är du som uppfunnit det. Väldigt fyndigt måste jag säga.
  Stort tack förresten att du skickade vidare/delade med dig av finvädret till mig idag. Sol och 17 grader, och det i oktober:-)

 5. Interessant känsla du beskrev. Mina promenader är inte alltid angenäma. Jag får nästan alltid ont i kroppen och det har alltid varit så. Försöker inte tänka på det så mycket, men smärtan låter sig inte nonchaleras. 🤪😤

  1. Jag får också ont i ryggen efter en dryg halvtimme, men försöker ändå promenera för att stärka ryggen då jag sitter så mycket i jobbet. Skorna brukar jag också försöka tänka på.

   1. Gör ju likadant. Ärligt talat vet jag inte vad som är bra. Jag går ju jättemycket då jag åker inte kommunalt i stan. Det är ju gångavstånd till nästan överallt. Mer fråga om tid. Men många gånger styrker jag med en smärtstillande när jag kommer hem. Och funderar över vad är hälsa egentligen 🤔

 6. Tycker väldigt mycket om ordet. Har haft hundar i 40 år och skulle kvävas utan friskluftförgiftning 😀
  Härliga bilder med den rätta höstkänslan!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.