En gåva jag hoppas jag inte behöver använda

En mycket vacker brandfilt, tackar!

Nu kan jag ge min gamla röda brandfilt till en väninna, då jag fick den här nya finska designprodukten från Jokipiin Pellava 1920. Det är ju en produkt man hoppas att man aldrig ska behöva, men då man har en sådan här framme får den gärna vara snygg.

I dag har jobbet strulat till sig rejält då Messenger inte funkat som det ska. Det är en av våra viktigaste kanaler då vi håller kontakt i arbetsärenden, medarbetarna på Nya Östis och jag. En liten tröst är att problemet uppstod först i dag. Hade vi haft det måndag, tisdag eller onsdag under den mest hektiska produktionstiden, hade det varit etter värre.

16 reaktioner på ”En gåva jag hoppas jag inte behöver använda

 1. Det är bättre att låta bli att elda inne då. Själv har jag brandvarnare och eldar bara i vedspisen.
  Svante

   1. Jag har två brandsläckare, och ingen TV. En dator finns i huset, som är ansluten till internet. Numera är den aldrig igång när jag går ut. Jag hade den igång när jag hamnade i en ambulans med färd till sjukhus i våras, då var datorn igång 38 dagar i sträck, utan tillsyn.
    Svante

 2. Den skulle inte jag ha något imot ha framme heller, hos oss bor alltså också en röd tråkig brandfilt..och ja..den bor ju inte så man ser den heller just pågrund av färgen.

 3. En bra-att-ha-grej som helst inte ska behöva användas!
  Messenger krånglade här också i förmiddags. Tur det inte gjorde det igår kväll när jag var med på video där och grattade Sarah i Värmland.
  Man ser vad sårbart det kan vara med något som man tar för givet alltid ska funka.

  1. Ja, vi är sårbara då det gäller tekniken som vi blivit mer eller mindre beroende av…
   Och precis, brandfilten är bra att ha – men man hoppas den inte behövs.
   Torsdagskram!

 4. Det var en riktigt snygg brandfilt.
  Det är väl idag som Nya Östis kommer ut. Då spelade det ju mindre roll med en inte fungerande Messenger. Men det är ändå ett stort störningsmoment om tekniken inte fungerar som den ska.

 5. Här på andra sidan Potten utrustar vi hemmen med brandvarnare och bransdsläckare. Dock inga brand filtar. Undras om de ens finns….? 🤔

   1. Jo de finns, för vi har kombinerade brandvarnare/kolmonixidvarnare i vårt hem. Här värns hemmen oftast med naturgas- som kan avge kolmonxid.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.