Lucia – också några dagar för tidigt

Inspelning pågår i rådhusets trappa.

Man ska vara ute i god tid med allt! Lucia firas på söndag, men någon sedvanlig kröning av Lovisanejdens Lucia med Nya Östis och alla våra samarbetspartners blir det ju inte i år på grund av pandemin.

Därför beslöt Nya Östis att  i samarbete med Lovisa stad och Röda Korsets lokalavdelning att arrangera en videoinspelning som skapar lucia- och julstämning. Det gjorde vi tillsammans med finska kollegan Loviisan Sanomat TV och en lokal förmåga på piano, Kalle Katz.

Fjolårets luciafölje ställde upp, lucias mamma hjälpte med mycket praktiskt och Röda Korsets luciamamma likaså. Vill man betala en slant till insamlingen finns direktiv här.
Videon går ut på lördag kväll så att man redan på söndag morgon, på luciadagen, kan se på den. Den inkluderar en andakt av pastor Birgit Grönqvist.

Det ligger mycket arbete bakom satsningar som den här. Men vad gör man inte för att glädja människor då det är mörkt på jorden och pandemin gör att vi varken kan kramas eller träffas i större utsträckning.

Ett stort tack även denna väg till alla som ställt upp bakom projektet!

 

14 reaktioner på ”Lucia – också några dagar för tidigt

 1. Så fint att se att alla ställde upp solidariskt för projektet. Här u tågen också inställda. Har ingen aning hur Täby har löst luciatåget som ju gick genom hela Täby Centrum.

  1. Vissa ställs ju bara in, för att man inte har resurser att göra annat.
   På en liten ort, mellan två lokala tidningar och små föreningar och staden var det här tämligen lätt att arrangera.
   Det kostar både euron och tid, men det är värt allt.

 2. Härligt engagemang! jag blir så glad av allt detta kreativa som dykt upp detta år 2020. Hur människan prövas och antar nya utmaningar och ger sig inte.
  Detta kommer helt säkert att sprida glädje på luciadagen i år! 😃

   1. Lucia firas inte i regel men tex på Amerikansk-svenska institutet i Minneapolis uppmärksammas Lucia med tåg och allt. ( under normala år förstås.) 😃

 3. Så fint att det ordnas något i alla fall. Det var länge sedan jag lussade nu. Jag och Sonen gick alltid till grannarna i byn på luciamorgonen och bjöd på kaffe och lussekatter men det var så länge sedan. Nu är det bara mörker och coronan som gäller och inga firanden av något slag. men det är i alla fall inte snö som tur är.

  1. Fin och mysig tradition att gå och lussa i grannskapets gårdar ❤
   Hoppas att vi alla lär oss nåt av coronatiden – att vi uppskattar det vi sedan har, om vi besegrar viruset.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.