Gillar kamerans natt-inställning

Östra Tullgatan.

Här var det ännu ljust strax före halv fyra då jag började bana mig min väg mot K-Supermarket. Det ser kanske inte direkt halt ut, men under snön lurade förrädisk is på många ställen. Jag tog mig framåt med tjugo centimeter korta steg, väldigt försiktigt i denna backe. Så någon motionsrunda blev promenaden inte.

När jag kom hemåt var det redan skymning och jag gillar allt mer natt-inställningen i min mobiltelefons kamera. Bilden av husen på Alexandersgatan blev så stämningsfull och snön på träden är vacker.

Alexandersgatan 14.

Har jobbat några timmar i dag. Skriver ofta ledaren på söndagen. Visserligen kan aktuella ämnen dyka upp under veckan och är det något riktigt extremt som hänt får jag ge mig tid att skriva en ny ledare. Men vanligtvis skriver jag något ganska allmänt så att jag får göra det i lugn och ro då jag inte hela tiden blir avbruten av telefonerna, mejlen och annat pling.

Ikväll blir det troligen tidningar och teve och ett par glas lonkero.

15 reaktioner på ”Gillar kamerans natt-inställning

 1. Underbara skymnings bilder. Fint med snö men farligt med is under. Jag halkade på en sådan för några år sedan och skadade axeln. Den är fortfarande dålig men har vant mej. Du kan sätta broddar på skorna så går det lite bättre.
  🍷kramar

 2. Hade ”natt” på min förrförra helt vanliga kamera, men på telefonen har jag inte hittat. Skulle vilja ha, men byta telefon – nej! Visst har du en jädrans fin och stämningsfull bild av huset – som jag känner igen…

 3. Väldigt vackra bilder! Å så duktig du är att du klurat ut nattinställningen på din mobil. Det har jag inte lyckats med med min kamera.
  Vi fick pyttelitet snö klockan 16 i eftermiddags, inte i närheten av dina snömängder.

  1. Alla mobiltelefoner har inte NATT-valet. Jag har en Android Huawei, tror att alla märken och operativsystem erbjuder olika möjligheter.
   Dvs. om du har Iphone eller Android… Samsung, Nokia, Huawei?

 4. Då påminner du mig igen om mobilens kamera. Undrar verkligen om jag någonsin börjar testa den. Har visserligen tagit bilder med den men bara för att visa dem för vänner. Andra bilden är jättefin. Gillar också träden. Kram!

   1. Jag vet. Har en relativ ny mobil och var förvånad att det fanns så många inställningsmöjligheter också. Får lära mig att använda mobilen som kamera. Det är det som är kruxet.

 5. Det är nog just det förrädiska isbildningen jag ogillar med snön, samt att man inte städar upp det medan den är bara snö ⛄️

   1. Du är för snäll.
    Så fort det snöar så skottar jag bort framför ingången både här hemma och även på jobbet.
    Dessvärre mina leder på grund av min artros känns mer och mer.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.