Kvällsbilder från Lovisa centrum

På väg hem från frissan, där jag var och toppade håret (kändes som att en kam inte längre gick genom det…), tog jag några foton.

Här fanns posten förr. I dag finns här bland annat reklambyrån Creative Peak, tandläkarmottagning, bostäder med mera.

Har haft en lagom bråd dag på jobbet här hemma. Mycket framtidsplanering och viss redigering av texter. Mestadels handlar det om att hålla kontakt med nätet av frilansare. Hjälpa dem inför jobben med artiklarna. Vad ska de fråga, vem ska de kontakta, när sker intervjun och var? Hur långa får texterna vara, hur många bilder har vi plats med? Vanligt redaktionellt chefsjobb alltså, men på distans.

Köpcentret Galleria.

Väntar på våren och sommaren för att se hur fint här kan bli. Jag väljer ju att alltid se det positiva, som faktiskt för det mesta finns. Sedan finns det alltid de som gnäller på allt från ”för få P-platser” till ”snedparkering som är svår att backa bort från” osv.

Drottninggatan med utsikt mot norr.

Ja, och så förlorade Unglejonen sin match mot USA i junior-VM natten mot tisdag. Vi reste oss från 1-3 underläge till 3-3 men fick sedan smaka på samma medicin som vi gav Sverige för några dagar sedan 😀 … hahaaa!… att USA gjorde segermålet strax innan slutsignalen.
Nu får vi spela om brons och det är ju inte fy skam det heller.

I morgon trettondag. I stort sett ledig dag för mig. Men jo… säkert blir det LITE jobb i lugn och ro ändå 🙂

25 reaktioner på ”Kvällsbilder från Lovisa centrum

 1. Första bilden är på ett vackert gammalt hus, som verkar välskött. Jag vet inte om jag gillar de andra husen på de andra bilderna, alldeles för modernt för mina smaklökar.
  Svante

  1. Tycker nog ganska lika, men man får ta det som det är. Här har funnits gamla träbyggnader på Drottninggatan förr, längre söderut på gatan från Galleria… men det var då det, för ganska länge sedan. Jag minns dem dock.

   1. Jag blir glad när en del gamla hus lämnas kvar i stadsmiljöerna. När jag bodde i Stockholm, hände det att jag bara gick runt i gamla stan, och bara tittade på hus.
    Svante

 2. Fantastiskt fina natt-/kvällsbilder. Din kameras nattläge är jag väldigt avis på. Japp, gnällspikar finns ju överallt. Det enda jag skulle gnälla över när jag tittar på dina bilder är att trottoarerna inte är röjda och att de ser väldigt isiga och halkiga ut.

 3. Det är vackert med ljusen på kvällen.
  Nu har vi fått lite snö och minus grader
  Varit ute på två långpromenader. Min kamera har en i ställning för natt bilder skall testa.
  Kram Anki o Minton

  1. Ja, där finns bostäder i gamla posthuset. Känner en familj som bor där, deras bostad är verkligen fin!
   Vi fick ganska mycket snö under tre dagar. Nu har vi lagom, behöver inte komma mer om man frågar mig 😀

   1. Nu fick vi också lite snö ❄️ underlagen. Den typen som du inte ser falla men trottoaren blev ändå vitt och så även gräsmattan.

   2. Kan inte säga det. Såååå mycket blev det inte. Prognosen säger mer till imorgon men jag skulle gärna slippa det då jag ska till att mäta blodtryck 24 timmar och EKG 3 dygn. Det innebär att åtminstone måste man stå still var 20 minut med blodtrycksmätaren och då vill i te ha snö på trottoaren så att jag kan komma hem snabbast möjligt. Ser så löjligt ut när man bara står så där medan den är på gång. 🥵

 4. Jättefina kvällsbilder! De får mig att längta efter en ordentlig kamera, för jag kan absolut inte åstadkomma så snygga med mobilen.
  Ha en fin Trettondedag Jul!
  Kram, Ingrid

  1. Det är kul med en bra kamera i mobiltelefonen. Och ändå var min kamera inte i 600 euros klassen.
   Dagens bästa mobiltelefoner har fem olika kameror om jag förstått saken rätt.
   Vad ska man med så många till?
   Min kostade om jag minns rätt cirka 250 euro.
   Det lönar sig att kolla vilka möjligheter smarttelefonens kamera ger, man behöver ju inte tusen finesser, men att kunna ta bilder då det är mörkt ute är kul.
   Jag behöver klara av att vara stadig på handen i 4-6 sekunder. En del kameror kräver stadig hand 30 sekunder och det är direkt mycket mer krävande.
   Kram!

 5. Så fort jag såg bilden förstod jag att det va i Finland. Tillbringade alla mina sommar och vinterlov hos fammo o faffa i Vasa. Kändes som att det va Vasa

 6. Fina bilder med julstämningen kvar. Antar att du använde mobilen. Det har jag också gjort!! Läs och häpna, ha…ha… Fast bilderna finns på MeWe.

 7. Heja Lejonen! Grattis till bronset!
  Och väldigt fina bilder. Ser väldigt bekant ut… trots att jag aldrig varit i Lovisa! ( kunde lika gärna vara Jstad alltså! 😉)

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.