Mysigt med snöyra

Men idag ganska svårframkomligt på trottoarerna. Krångligt även för bilisterna som ibland behövde forcera snövallar i korsningar. Snöröjningsarbetet har pågått i ett kör sedan tre i natt tror jag, men dom hinner inte med då det snöar så ymnigt. Och mer ska det bli enligt prognoserna.

Det är ingen supermåne som syns på himlen, det är min taklampa som speglar sig i fönstret 🙂

Vaknade tre på natten då de första plogbilarna och traktorerna for fram. Jag sover med öppet vädringsfönster, men var senare tvungen att stänga det då ljudet av skrap-skrap-skrap-pip-pip-pip blev för ihållande och högt. Dom måste ju få ploga.

Men mysigt är det att kunna sitta inne och se på snöyran. Då jag talar om hur mysigt det är finns det alltid de som säger ”jo du gillar att folk halkar och bryter benen”. Nej, det har jag aldrig sagt att jag gör.

Eller ”kom hem till mig och skotta snö bara”. Jo, det kan jag göra om du som ber mig skotta snö kommer hem till mig och jobbar med Nya Östis, ser till att den kommer ut varje torsdag 😀

På den här andra bilden ser man inte hur mycket snö vi fått. Vitt är vitt och små högar eller vallar smälter på bilden in i varandra. Men nu har den som ville få vinter fått det med besked. Det ska komma mera snö, blåsa femton meter i sekunden och sedan ska det bli minus femton grader. Det är vinter det!

41 reaktioner på ”Mysigt med snöyra

 1. Gillar dina bilder och tycker också det är mysigt med snö. Rätta kläder och kängor är det ok. Vi har tyvärr regn och plusgrader idag.
  Kramar från oss

   1. Lite långt att åka tyvärr. Här har det regnat hela dagen och nu har temperaturen sjunkit till 0 så det är halt.
    😟

 2. En decimeter snö har jag skottat bort från hälften av det som skottas, hos mig. Den andra hälften kom han med traktorn, och plogade bort. Det tar honom omkring 3 minuter att få bort den snön, men mig tar det flera timmar.
  Svante

   1. Den här mannen traktor är så pass stor att han inte kommer åt den andra halvan, som jag skottar. Det blir skottning i morgon också, för så fort jag kom in började det om att snöa. Jag begriper inte det här det var ju förra året som det var skottår.
    Svante

   2. Det känns i kroppen efter 2 dagars snöskottning. Jag kommer att få skotta i morgon också, som det snöar ute. Tur att det är kallsnö, det blir inte så tungt.
    Svante

   3. Jag orkar inte med något annat än att ta det lugnt. Jag orkar inte ens skotta så jag blir svettig längre.
    Svante

   4. Idag gick skottningen rätt bra, ingen tung snö, fast det kom en decimeter. Jag fick hjälp med garagegången, så jag blev klar rätt tidigt. Därför blev det en promenad efteråt.
    Svante

   5. Ja den hjälpen är ovärderlig nu efter den där lungoperationen.
    Svante

 3. Visst är det tjusigt med snöyra! Vädret här i väster var snöstorm på förmiddagen och spöregn nu på eftermiddagen. Växlande kan man säga. Önskar dig en fin måndag!

  1. Alla väder har sin tjusning. Jag gillar stormar också, men inte hur förödande som helst förstås.
   Helst vill man ju inte att nån ska komma till skada, man vill bara ta del av det vackra.
   Fin måndag även till dig!

 4. Precis som jag sade när folk uttryckte mest avundsjuka över lärarnas ”långa” sommarledighet. ”Det behövs lärare, bara som du…”. Svaret var oftast ”aldrig i världen”, och sen bad jag personen låta bli att vara ”avundsjuk”. Besökte butiken idag, snön var som vetemjöl, speciellt i korsningar. Tungan rätt i mun bara. Mina armar påminner mig om sin existens, efter nästan två timmars skottande…

 5. Här är det blask ganska så mycket, men har varken sett eller hört nån skrapbil. Om den fryser på natten blir det inte kul imorgon på gatorna.

   1. Golfströmmen gör väl sitt för att ni inte har det svinkallt? Eller är jag helt ute och cyklar?
    Och så finns det massor av underjordisk värme i Stockholm, från tunnelbanor och sånt?

   2. Nu blev de rejält med snö och de skottade fint för kanske första gången på åratal. Först cykelvägen sen bilbanan och sist trottoarerna. Ovanligt.

   3. Det har det gjort på sina ställen även här – alltså blåst så att det ser nästan snöfritt ut.
    Men på andra ställen finns det MASSOR av snö 🙂

 6. Ja nu är det vinter….Här har snöat hela dagen, rejält men sen några timmar tillbaka regnar det och i veckan ska det bli -10 och redan nu är det kaos i trafiken. Ja, ja det kommer en vår =)

 7. Lite mindre av den vita varan har vi fått. Å med tanke på väderprognoserna speciellt i norra Sverige men även här valde jag att bege mig till centrum idag. Å det var en himla tur. Åkte dit när det inte snöade. Några timmar senare var det snöstorm. Nu när jag tittar ut är bilarna insnöade. Än så länge har vi nollgradigt, men även här ska det bli betydligt kallare till helgen. Det är ju januari, och tyvärr kan ju inte varje vinter vara en grön vinter, eller hur!?

 8. Det är samma väder här. Snöstorm t.o.m. Kunde knappt gå med hunden mitt på dagen och snön piskade en rätt i ansikte. På kvällen hade det börjat regna. Blev en ren plåga att gå ut igen för både hunden och mig.
  Fast så länge det snöade och sett genom fönstret var det vackert 😂

 9. Jo jag har förstått att ni får snö både hemma i Finland och Sverige! Alltså, om man faktiskt tycker snön är så där väldigt jobbig, finns det ju bara en lösning: flytta, eller hur?! 😉
  Skämt åsido, visst kan det vara jobbigt att skotta, men hittills har ni väl inte haft så mycket snö denna vinter, så det är väl dags nu då…..? Ta de försiktigt med ryggen och armar för de som måste skotta, men visst är det bra motion också! 😀

  1. Ibland tänker jag att det kunde vara skönt att flytta undan mörker och kyla.
   Men snöyran är också mysig 🙂
   Ska försöka komma loss nåt tag mot helgen för att skotta snö nånstans 🙂

   1. Själv skulle jag nog sakna årets gång som utmärks av de växlande årstiderna. Fast alla är ju olika förstås. 😃☀️❄️🌸🍂

   2. Nej, det håller jag helt med.Ihållande hetta kan bli nog så tungt här i Minnesota under juli och augusti! Då är det skönt att veta att en svalare höst kommer emot. 😀

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.